Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Αργυρό για...πολλά χρυσά στον Γιαννιώτη- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Αργυρό για...πολλά χρυσά στον Γιαννιώτη- ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Το τέταρτο, συνολικά, μετάλλιο φέρνει στην Ελλάδα ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Αυτό είναι το πρώτο αργυρό μετάλλιο για την Ελλάδα και το τέταρτο, συνολικά, μετά τα δύο μετάλλια της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, και ένα χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια, χθες, στους κρίκους.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης πέτυχε τον μεγάλο του στόχο που ήταν η κατάκτησή ενός Ολυμπιακού μεταλλίου, έστω του αργυρού, και στο τέλος στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ λύγισε, όταν το αφιέρωσε στον προπονητή και συνοδοιπόρο του, Νίκο Γέμελο, αλλά και στη σύζυγο του.
Άλλαξε η χροιά της φωνής του, ενώ ταυτόχρονα παραδεχόταν πως «αυτά είναι δάκρυα χαράς και συγκίνησης».
Ο Σπύρος Γιαννιώτης επισήμανε ότι φαντάστηκε το βάθρο στα τελευταία 100 μέτρα της κούρσας, ενώ υπογράμμισε ότι στο τέλος κολυμπούσε με κλειστά μάτια, μιας και η κόπωση ήταν μεγάλη και οι πόνοι στο σώμα έντονοι.
«Φαντάστηκα το βάθρο στα τελευταία 100 μέτρα, έκλεισα τα μάτια και κολύμπησα», είπε μεταξύ άλλων.
Δείτε τις δηλώσεις του Σπύρο Γιαννιώτη στην κάμερα της ΕΡΤ:

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έχασε το χρυσό μετάλλιο για μία «χεριά» στη γραμμή τερματισμού, αφού χτύπησε αργότερα από τον Ολλανδό Βέρτμαν το ξύλο που βρίσκεται στη γραμμή του τερματισμού, προκειμένου να σταματήσει η χρονομέτρηση.
Γιαννιώτης και Βέρτμαν τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο, όμως ο Ολλανδός είχε φροντίσει να χτυπήσει στο ξύλο για να σταματήσει η χρονομέτρηση με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωταθλητής να μείνει στη δεύτερη θέση.
Οι κριτές εξέτασαν το photo finish, πριν βγάλουν τα επίσημα αποτελέσματα, με την πρώτη μέτρηση να δίνει τον Έλληνα πρωταθλητή πρώτο.

Στη συνέχεια, τα τελικά αποτελέσματα έδωσαν τη δεύτερη θέση στον Έλληνα Ολυμπιονίκη.
Ακόμα και έτσι, όμως, ο 36χρονος κολυμβητής πέτυχε το στόχο του που ήταν η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου.
Διαβάστε επίσης:
Για μία "χεριά" έχασε το χρυσό ο Γιαννιώτης - ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου