Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον Aντόνιο Γκουτέρες



papandreou-gouterres 
Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου έχει σειρά συναντήσεων με διεθνείς παράγοντες στο πλαίσιο των επαφών που προγραμματίζονται με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είχε χθες το βράδυ, συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αντάλλαξαν απόψεις για το μείζον ζήτημα των προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή (Μέση Ανατολή, Ελλάδα κλπ), χαρακτηρίζοντάς το παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, για την αντιμετώπισή του απαιτεί μια συνεκτική πολιτική εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επαρκή χρηματοδότηση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε την πρότασή του για παροχή εκ μέρους της ΕΕ Ευρωπαϊκού Ασύλου.
Αναλυτική συζήτηση έκαναν για τη μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Ο Αντόνιο Γκουτέρες ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου, για την απόφασή του να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα την περιοχή μας, προκειμένου να έχει συνομιλίες με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες για το εντεινόμενο την τελευταία περίοδο θέμα των προσφύγων.
Με την ευκαιρία της συνάντησής τους συζήτησαν και για την ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με τις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα προσαρμογής, με έμφαση στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου