Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Φίλης-Ιερώνυμος: Συναντίληψη για το μάθημα των Θρησκευτικών...

Φίλης-Ιερώνυμος: Συναντίληψη για το μάθημα των Θρησκευτικών



Η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο διεξάχθηκε σε κλίμα συνεργασίας και διαβεβαίωσης, ότι αυτή θα συνεχιστεί για όλα τα θέματα που αφορούν την Πολιτεία και την Εκκλησία από κοινού.
Μετά την... ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Φίλης δήλωσε ότι «είναι προφανές πως είναι διακριτοί οι ρόλοι (Εκκλησίας – Πολιτείας). Τους σεβόμαστε και σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκουμε τη συνεργασία προς όφελος του ελληνικού λαού».
Αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «υπάρχει συναντίληψη». Η αναμόρφωση δε της διδασκαλίας του μαθήματος αποτελεί κοινό θέμα τόσο για το υπουργείο Παιδείας όσο και για την Εκκλησία, πρόσθεσε.
Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι η θρησκεία «διαδραματίζει αγαθό ρόλο», σημείωσε όμως τη μισαλλόδοξη πλευρά της η οποία εμφανίζεται στους πολέμους που μαστίζουν την περιοχή μας, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Μακαριότατο και τον διαβεβαίωσε ότι «θα έχουμε συνεργασία προς όφελος του ελληνικού λαού».
Από τη μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον υπουργό Παιδείας για την ευκαιρία που είχαν να ανταλλάξουν απόψεις και υπενθύμισε το χωρίο από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, σύμφωνα με το οποίο: θέματα που έχουν σχέση και με την Εκκλησία και με την Πολιτεία, αντιμετωπίζονται από κοινού, σε συνεργασία των δύο.
«Η συνεργασία μας θα είναι συνεχής, χωρίς πείσματα και χωρίς επιμονές» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας και του Αρχιεπισκόπου έγινε πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι είθισται να γίνεται μετά, λόγω του θέματος που είχε προκύψει σχετικά με τη διαδικασία απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.


 newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου