Αγρότες καταγγέλουν διπλές χρεώσεις και αναιτιολόγητες κρατήσεις στους λογαριασμούς τους, για τις οποίες δεν είναι ενημερωμένοι, με αποτέλεσμα να υφίστανται απώλειες που ξεπερνούν ίσως το ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο για το 2014! - Ένωση Αγρινίου: «Καμιά διπλή χρέωση, Οι αγρότες πληρώνουν για άλλες υπηρεσίες» - Τι γίνεται σε άλλους νομούς-αποφασισμένο το υπουργείο να «περάσει» το ΟΣΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕΜέχρι τις 2 Ιουνίου μπορούν οι αγρότες να καταθέτουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ , ώστε να διασφαλίσουν τις επιδοτήσεις τους για το 2015, σε μια διαδικασία που φέτος έχει μια πολυπλοκότητα μιας και εντάσσεται στη νέα ΚΑΠ, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οι πιστοποιημένοι φορείς της περιοχής για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ έκαναν μια σημαντική προεργασία ενημέρωσης και συγκεκριμένα οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του Αγρινίου και του Μεσολογγίου. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως στη διαδικασία αυτή για πρώτη φορά εντάχθηκε ως πιστοποιημένος φορέας στην Αιτωλοακαρνανία και ιδιώτης, γεγονός που έστω και τώρα αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο στον «ανταγωνισμό» στις τιμές, μιας και οι αγρότες μπορούν να επιλέξουν τον φορέα που προτιμούν.
Από εκεί και πέρα η διαδικασία δείχνει να εξελίσσεται ομαλά, αλλά δεν παύουν να αναφύονται σοβαρά ζητήματα, σαν αυτό που αποκάλυψε π[ριν λίγες μέρες η εφημερίδα "Γεγονός". Πρόκειται για το κόστος αυτών των δηλώσεων, μιας και σε κάποιες περιοχές στην Ελλάδα, αλλά και σε τοπικό επίπεδο υπάρχει η διαπίστωση για τεράστιες αποκλίσεις, ακόμη και στο διπλάσιο, για το ποσό που έπρεπε να πληρώνουν οι αγρότες ώστε να καταθέσουν την δήλωση τους.
Κεντρικός συντονιστικός φορέας για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ είναι η GAIA Επιχειρείν, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, που όπως πέρυσι έτσι και φέτος δημοσιοποίησε έναν τιμοκατάλογο που εγκρίνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και που στη συνέχεια αποτελεί τον "μπούσουλα" για τις Ενώσεις ή γενικότερα τους πιστοποιημένους φορείς που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας το σχετικό έργο, ίσως και για τελευταία φορά φέτος. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι αυτοί οι φορείς είναι υποχρεωμένοι ειδικότερα φέτος να έχουν ανηρτημένο σε εμφανές σημείο τον τιμοκατάλογο τους.
Και κάπου εδώ ξεκινούν τα ζητήματα, σχετικά με τις χρεώσεις και τις μεγάλες αποκλίσεις που υπάρχουν σε αυτές, μιας και ο τιμοκατάλογος είναι συγκεκριμένος και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένας απλός μαθηματικός τύπος και οι ίδιοι οι αγρότες να μπορούν να υπολογίσουν το κόστος (Δείτε κάτω τον πίνακα με τον φετινό τιμοκατάλογο της GAIA Επιχειρείν)
Ο τιμοκατάλογος της GAIA Επιχειρείν
Το "Γ" επικοινώνησε τόσο με την Ένωση Αγρινίου, όσο και με άλλες Ενώσεις της περιοχής και της χώρας σχετικά με το καθεστώς που ισχύει με τις χρεώσεις των δηλώσεων ΟΣΔΕ τόσο πέρυσι όσο και φέτος και οι απαντήσεις μάλλον συσκοτίζουν και μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση, που σημειωτέον αφορά σε χιλιάδες αγρότες και ασφαλώς σε εκατομμύρια ευρώ!
Για το λόγο αυτό, το "Γ" δημοσιοποιεί σήμερα μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις αγροτών, όπου με βάση πάντα τον τιμοκατάλογο της GAIA και τα περιουσιακά στοιχεία τους (ενίσχυση, καλλιέργειες κλπ) φέρεται να πλήρωσαν διπλάσιο ποσό για τις δηλώσεις τους στην Ένωση Αγρινίου, κάτι όμως που η ίδια η Ένωση, μέσω του γραφείου Τύπου της το αρνείται, σημειώνοντας πως όλες οι χρεώσεις είναι κανονικές. Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιπτώσεις αγροτών (άγνωστος ο αριθμός τους) όπου το 2014 κόπηκε τιμολόγιο της GAIA με την αξία του ΟΣΔΕ και στο τέλος του χρόνου κρατήθηκε ίδιο ποσό με τιμολόγιο της Ένωσης και αιτιολογία ξανά για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και υπηρεσίες gis (δείτε τα σχετικά αντίγραφα στη φωτο 1).
Να σημειωθεί ακόμη πως την περίοδο 2011 και 2012 υπήρχαν στο Αγρίνιο, σύμφωνα με καταγγελίες τότε, χρεώσεις πέραν του ΟΣΔΕ ύψους 30 έως 90 ευρώ ανά αγρότη, για τις οποίες επίσης τότε υπήρχαν διαμαρτυρίες, αφού δεν δικαιολογούνταν ο λόγος της παρακράτησης αυτής.
Για τις χρονιές 2014 και 2015 το "Γ" απευθύνθηκε και στην GAIA σχετικά με τις απορίες που υπάρχουν εκ μέρους των παραγωγών και η απάντηση που δόθηκε είναι ότι ο τιμοκατάλογός της λαμβάνει υπόψη του παραμέτρους (πλήθος αγροτεμαχίων, πλήθος δικαιολογητικών κλπ), με βάση τις οποίες βγαίνει η τελική τιμή για κάθε παραγωγό.
"Για το δεύτερο τιμολόγιο του Α.Σ. Αγρινίου δεν γνωρίζω σε τι αφορά η συγκεκριμένη χρέωση, πάντως δεν αφορά υπηρεσίες μέσω του συστήματος της Gaia.
Όσον αφορά στους τιμοκαταλόγους που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν περιπτώσεις αλλαγής (διαμόρφωσης ) τιμοκαταλόγου κατά περιοχές, οι οποίες τελούν υπό την έγκρισή μας και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνουν τον τιμοκατάλογο ο οποίος έχει γνωστοποιηθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις αλλαγής ο διαμορφωμένος κατά περιοχή τιμοκατάλογος είναι μικρότερος του εγκεκριμένου." αναφέρει συγκεκριμένα ο υπεύθυνος της GAIA για την Αιτωλοακαρνανία κ. Παπαγιαννόπουλος.
φωτο 1
Τι απαντά η Ένωση Αγρινίου Συγκεκριμένα ερωτήματα τέθηκαν και στην Ένωση του Αγρινίου και το γραφείο τύπου της οργάνωσης απάντησε σχετικά με τη διαδικασία:
- Σε ποια φάση βρίσκεται τώρα η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ και πόσοι αγρότες κατέθεσαν μέσω της Ένωσης Αγρινίου;
- "Η διαδικασία βρίσκεται στην κορύφωσή της. Αναμένεται η τελική απόφαση για παράταση μέχρι 2 Ιουνίου, όπως έχει προαναγγείλει το υπουργείο. Ο αριθμός των αγροτών που καταθέτουν την ΑΕΕ μέσω Ένωσης Αγρινίου αυξάνεται κάθε ώρα. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο σχεδόν των παραγωγών στην περιοχή ευθύνης της Ένωσης, εμπιστεύονται τον Συνεταιρισμό για την αίτηση".
- Σχετικά με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2014, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το ποιος τιμοκατάλογος ίσχυσε τελικά για την Ένωση Αγρινίου και τους αγρότες που απευθύνθηκαν σε αυτήν;
-"Ο τιμοκατάλογος του 2014 κυμάνθηκε από 30 έως 220 ευρώ, ανάλογα με τα δικαιώματα, το πλήθος των εκτάσεων και του ζωικού κεφαλαίου, την πολυπλοκότητα της κάθε αίτησης, τις παράλληλες δράσεις και άλλους παράγοντες που διαμόρφωσαν το προφίλ του κάθε παραγωγού".
- Η GAIA διαμόρφωσε για το 2015 έναν τιμοκατάλογο όπως έκανε και το 2014; Υπήρχαν διαφοροποιήσεις στις τιμές της Ένωσης και γιατί;
-"Η GAIA δεν διαμόρφωσε έναν τιμοκατάλογο για το 2015, αλλά πολλούς! Πιο συγκεκριμένα, διαμόρφωσε τιμοκαταλόγους ανά περιοχές και γεωγραφικά διαμερίσματα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες κάθε περιοχής, αφού ισχύουν διαφορετικά δεδομένα στην Κρήτη, λ.χ., απ’ αυτά στη Θράκη ή στη Δυτική Στερεά.
Για τη δική μας περιοχή, ο τιμοκατάλογος κυμαίνεται από 30 έως 200 ευρώ, ανάλογα με το πλήθος των αγροτεμαχίων, τον όγκο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, το μέγεθος του ζωικού κεφαλαίου, το είδος του συνεργείου κτλ.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Αγρινίου διαθέτει 70 υπαλλήλους κατανεμημένους σε πολλές περιοχές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι παραγωγοί μας".
- Σύμφωνα με αγρότες, το 2014 οι τιμές της Ένωσης ήταν κατά πολύ υψηλότερες, συγκεκριμένα διπλάσιες σε σχέση με αυτές της GAIA. Για ποιό λόγο συνέβη αυτό; Αληθεύει για παράδειγμα ότι υπάρχουν περιπτώσεις αγροτών που το 2014 πλήρωσαν δυο φορές , την πρώτη με τιμολόγιο βάσει της αξίας του τιμοκαταλόγου της GAIA και την δεύτερη επίσης με τιμολόγιο της Ένωσης και με ημερομηνία 31-12-2014; Πρόκειται για λάθος ή η χρέωση τελικά ήταν διπλάσια σε σχέση με τον τιμοκατάλογο της GAIAεπιχειρείν; Υπάρχουν κάποιες επιπλέον χρεώσεις και ποιες είναι αυτές εφόσον υφίστανται;
-"Υπάρχει σύγχυση στην παραπάνω ερώτηση. Η αλήθεια είναι ότι η Ένωση Αγρινίου, όπως πάντα κάνει στην προσπάθειά της να διευκολύνει τον παραγωγό και να τον στηρίξει, έδωσε τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούσαν, να πληρώσουν το 50% του κοστολογίου κατά τη δήλωση και το υπόλοιπο 50% όταν θα έπαιρναν την επιδότηση. Ουσιαστικά πιστώσαμε τους παραγωγούς, αναλαμβάνοντας το σχετικό κόστος, γεγονός που θα πρέπει να προκαλέσει τον έπαινο, νομίζουμε, και όχι τον ψόγο. Άλλωστε, αυτή τη διευκόλυνση στους παραγωγούς… δεν την κάνουν πολλοί.
Δεν πρόκειται, συνεπώς, ούτε για λάθος ούτε για διπλάσια χρέωση. Πρόκειται για μια πράξη ευθύνης έναντι των παραγωγών και του τόπου.
Επιπλέον η Ένωση Αγρινίου, κατά τη διαδικασία παρέχει πολλαπλές υπηρεσίες προς τους παραγωγούς και όχι μόνο ΟΣΔΕ, όπως αιτήσεις βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, άδειες χρήσης νερού, άδειες σταβλικών εγκαταστάσεων, σύνταξη τοπογραφικών σε συνεργασία με τοπογράφους κλπ. κλπ. Για διευκόλυνση των παραγωγών παρέχει την δυνατότητα πίστωσης με την είσπραξη της επιδότησης.
Σε κάθε περίπτωση ο παραγωγός είναι ενήμερος για όλα τα κοστολόγια. Μην ξεχνάμε ότι η Ένωση είναι leader στη διαμόρφωση τιμών, υπέρ του παραγωγού, όπως στα προιόντα (μηδική, καλαμπόκι κ.α.), έτσι και στις υπηρεσίες. Αυτό, βέβαια, έχει ενοχλήσει πολλούς μεσάζοντες και "μελετητές"...."
- Γιατί δεν αναρτήθηκε στην Ένωση Αγρινίου ο τιμοκατάλογος για τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ όπως προβλέπει η σχετική απόφαση και είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν οι πιστοποιημένοι φορείς; (Σε επίσκεψη δημοσιογράφου υπάλληλος της Ένωσης στο γραφείο ΟΣΔΕ απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοια ανάρτηση πίνακα).
- "Ο τιμοκατάλογος αναρτήθηκε κανονικότατα. Προφανώς ο δημοσιογράφος σας κοίταξε σε λάθος σημείο. Τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του ΟΠΕΚΕΠΕ, πάντως, που αιφνιδιαστικά και έκτακτα πραγματοποίησαν αυτοψία, …μια χαρά είδαν αναρτημένο τον τιμοκατάλογο, ο οποίος και παραμένει, φυσικά, στη θέση του. Άλλωστε, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και άλλοι έλεγχοι και όπως ποτέ δεν δώσαμε το παραμικρό δικαίωμα, δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, βέβαια, ποιόν υπάλληλο ρώτησε ο δημοσιογράφος σας και αν ήταν όντως υπάλληλος στο ΟΣΔΕ, θα μπορούσε, όμως, να απευθυνθεί και σε δεύτερο υπάλληλο, στον υπεύθυνο του τμήματος, στο γραφείο τύπου, στον διευθυντή ή ακόμη και στο γραφείο του προέδρου, προκειμένου να διασταυρώσει την όποια πληροφορία. Ως εκ τούτου, χαιρόμαστε που μας ρωτάτε και στο πλαίσιο της καλής επικοινωνίας και άρτιας συνεργασίας μαζί σας, …είμαστε πάντα στη διάθεσή σας!
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι κάθε παραγωγός με τη δήλωσή του βλέπει τον τιμοκατάλογο και ενημερώνεται λεπτομερώς για το κοστολόγιο".
Να σημειωθεί πως στην δεύτερη επίσκεψη συνεργάτη του "Γ" στο γραφείο του ΟΣΔΕ στην Ένωση του Αγρινίου, ο τιμοκατάλογος ήταν αναρτημένος κανονικά. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο τιμοκαταλόγους. Ο ένας αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών που απευθύνονται απευθείας στην Ένωση ενώ ο δεύτερος περιλαμβάνει και τις χρεώσεις των κινητών συνεργειών, όπου δηλαδή μετακινούνται υπάλληλοι της Ένωσης για την παροχή των υπηρεσιών ΟΣΔΕ. (Δείτε παρακάτω τον τιμοκατάλογο με τους σχετικούς πίνακες χρέωσης της Ενωσης Αγρινίου).
Από τα παραπάνω πάντως είναι προφανές πως δεν υπάρχει επί της ουσίας μια σαφής απάντηση για την δεύτερη χρέωση που υπάρχει. Υπάρχει όμως παραδοχή ότι οι αγρότες πληρώνουν δυο φορές και αυτό αποτελεί "εξυπηρέτηση" τους. Αγρότες με τους οποίους πάντως επικοινώνησε το "Γ" αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι το δεύτερο τιμολόγιο, η δεύτερη χρέωση που γίνεται στους λογαριασμούς τους αφορά σε κάποια άλλη υπηρεσία πέραν της δήλωσης ΟΣΔΕ. "Δεν έχουμε καμιά τέτοια ενημέρωση. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δίνουμε μια προκαταβολή 50% και στη συνέχεια μας γίνεται κράτηση του υπολοίπου 50% στους λογαριασμούς μας, πάλι για το ΟΣΔΕ", λένε χαρακτηριστικά.
Η όλη διαδικασία σε κάθε περίπτωση είναι νομότυπη, αφού υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά, το μέγα ερώτημα είναι όμως γιατί γίνεται η δεύτερη χρέωση. "Πιθανότατα πρόκειται για χρέωση σε υπηρεσίες GIS και οι παραγωγοί θα έχουν υπογράψει κάποια συμφωνία με την Ένωση γι'αυτην την κράτηση. Αποκλείεται να αφορά σε δηλώσεις ΟΣΔΕ. " υποστηρίζει ο κ. Παπαγιαννόπουλος της GAIA , την οποία χρέωση όμως σε δηλώσεις του στο "Γ" χαρακτηρίζει "υψηλή" γι'αυτην την αιτιολογία.
Στα δεύτερα τιμολόγια που έχει στη διάθεση του το "Γ' η αιτιολογία είναι συγκεκριμένα: " ΟΣΔΕ- υπηρεσίες GIS".
Απορίες και με ακυρωμένα τιμολόγια
Σε γνώση του "Γ" πάντως ήρθαν δυο περιπτώσεις συγγενών αγροτών από τα Καλύβα, που πέρυσι διαμαρτυρήθηκαν έντονα , όπως δηλώνουν οι ίδιοι για τις χρεώσεις τις οποίες και χαρακτήρισαν υπερβολικές και αφού κίνησαν κάποιες διαδικασίες, η Ένωση προχώρησε στην ακύρωση των πρώτων τιμολόγιων και τη χρέωση με την κανονική τιμή. Οι συγκεκριμένοι αγρότες ήθελαν να πληρώσουν εφάπαξ. Η κίνηση αυτή εύλογα προκαλεί απορίες. Στην πρώτη περίπτωση, σε αγρότη κόπηκε τιμολόγιο της GAIA αξίας 221 ευρώ, στη συνέχεια κόπηκε πιστωτικό τιμολόγιο επίσης 221 ευρώ για να ακολουθήσει το τρίτο τιμολόγιο αξίας 109,40 ευρώ, που αντικατοπτρίζει και την κανονική χρέωση με βάση τον τιμοκατάλογο της GAIA. Στην δεύτερη περίπτωση αρχικά κόπηκε τιμολόγιο 209 ευρώ. Λίγος μέρες αργότερα κόπηκε πιστωτικό τιμολόγιο της ίδιας αξίας για να ακολουθήσει αμέσως τιμολόγιο 96,35 ευρώ! (Δείτε χαρακτηριστικά τα τιμολόγια στην φωτο 2).
Να σημειωθεί πως για τρέχον έτος , το 2015 και πάλι οι παραγωγοί από την Ένωση Αγρινίου ενημερώνονται πως πληρώνουν το 50% για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και το υπόλοιπο θα τους παρακρατηθεί από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Φαίνεται όμως πως οι περισσότεροι έχουν την αίσθηση πως το συνολικό ποσό είναι για τις δηλώσεις τους, αλλά η πραγματικότητα είναι πως το 50% που παρακρατείται από τους λογαριασμού τους (η εξόφληση) , είναι για κάτι άλλο...
Τι γίνεται με άλλες Ενώσεις - παραδείγματα
Η μέγιστη χρέωση της Ένωσης Αγρινίου είναι 200 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις απαντήσεις της και τον τιμοκατάλογο της. Η χρέωση αυτή βέβαια αφορά σε αγρότες με πολύ μεγάλα δικαιώματα.Τι όμως ισχύει σε άλλες Ενώσεις; Το «Γ΄» απευθύνθηκε σε μερικές από αυτές.
Στο Μεσολόγγι η αρμόδια κ. Πιστιόλη απάντησε πως οι χρεώσεις είναι ίδιες με αυτές του GAIA Επιχειρείν.
Στην περιοχή της Άρτας, η απάντηση ήταν η ίδια (ίδιο τιμολόγιο με GAIA) ενώ στην Ένωση Καρδίτσας το τιμολόγιο κυμαίνεται από 40 έως 90 ευρώ. Τα 90 ευρώ είναι και η οροφή ανεξαρτήτως του μεγέθους της δήλωσης.
Στον Φορέα Α” των Τρικάλων επίσης οι χρεώσεις είναι χαμηλές. Παρακάτω δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις χρεώσεις σε παραγώγους μέσα από τον τιμοκατάλογο στα Τρίκαλα και αντίστοιχα τον τιμοκατάλογο της GAIA:
Παράδειγμα Α:
Δικαιούχος δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2015 συνολικής αξίας: 3.786,86 € με εκμετάλλευση:
Αιγοπρόβατα: 300
Βοοειδή: 30
Χοίροι: 9
α) Τιμοκαλόγος Gaia-επιχειρειν: 113,00 €
β) Φορέας Α – Νομού Τρικάλων: 100,00 €
Παράδειγμα Β:
Δικαιούχος δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2015 συνολικής αξίας: 14051,24 € με εκμετάλλευση:
Αροτραίες καλλιέργειες: 69,20 στρ – 10 αγροτεμάχια
α) Τιμοκαλόγος Gaia-επιχειρην: 80,00 €
β) Φορέας Α – Νομού Τρικάλων: 76,90 €
Παράδειγμα Γ:
Δικαιούχος δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2015 συνολικής αξίας: 6.500,00 € με εκμετάλλευση:
Αροτραίες καλλιέργειες: 25,00 στρ – 4 αγροτεμάχια
α) Τιμοκαλόγος Gaia-επιχειρην: 52,00 €
β) Φορέας Α – Νομού Τρικάλων: 47,50 €
Από τα παραπάνω παραδείγματα, ο κάθε αγρότης, μπορεί να αντιληφθεί εαν η Ενωση Αγρινίου, είναι φθηνη ή οχι και αν χρεώνει όσο άλλες ενώσεις ή πιστοποιημένοι φορείς της χώρας.
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Το ΟΣΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Το θέμα των χρεώσεων μέσω των Ενώσεων και άλλων πιστοποιημένων φορέων έχει φτάσει αρκετές φορές και στη βουλή, χωρίς όμως να δίνονται ουσιαστικές απαντήσεις ή να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των αγροτών κα την αποφυγή «παγίδων». Μάλιστα πολύ πρόσφατα υπήρξαν υψηλοί τόνοι στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής, όταν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης ήταν έντονα επικριτικός για την κατάσταση που επικρατεί με τις πολύ υψηλές χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρείς χαρακτηρισμούς.
Από εκεί και πέρα, σε μια από τις πρώτες δεσμεύσεις του ως αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, επανέλαβε ο Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των νέων διοικήσεων φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο.
Παρουσιάζοντας τη νέα ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Αποστόλου επανέλαβε πως πρόθεσή του είναι να επιστρέψει το ΟΣΔΕ σπίτι του, δηλαδή στον οργανισμό πληρωμών του υπουργείου, ώστε να μην επιβαρύνονται οι παραγωγοί για τις δηλώσεις τους, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αφήσει αιχμές για τη διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης. Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει αρκούντως τους πιστοποιημένους φορείς και ειδικά τις Ενώσεις, όσες τουλάχιστον περιμένουν αυτές τις δηλώσεις ΟΣΔΕ για να «σταθούν» οικονομικά.
Παναγιώτης Τσακανίκας , για την εφημερίδα «Γεγονός»
tsakanikas69@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου