Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων Το Κράτος εισέπραξε 14,8 εκατ. ευρώ από έναν μόνο φορολογούμενο

 
eforia Την είσπραξη από έναν και μόνο φορολογούμενο 14.800.606 ευρώ πέτυχε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τη διεκπεραίωση φορολογικής υπόθεσης παλαιότερων ετών που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «μετά από συντονισμένη ενέργεια των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της, υπό την επίβλεψη της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, διεκπεραιώθηκε σημαντικού ενδιαφέροντος φορολογική υπόθεση η οποία αφορούσε σε παλιότερα έτη και βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εκκρεμότητα. Αποτέλεσμα ήταν η είσπραξη από έναν και μόνο φορολογούμενο του ποσού των 14.800.606,00 ευρώ».
Η Γ.Γ.Δ.Ε. στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων του Επιχειρησιακού Σχεδίου που έχει εκπονήσει, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θα συνεχίσει να εστιάζει σε σημαντικές υποθέσεις που εκκρεμούν επί μακρόν και που δύναται να αποφέρουν σημαντικές και πολύτιμες εισροές στα Δημόσια Ταμεία κατά την κρίσιμη δημοσιονομικά περίοδο που διανύει η χώρα μας.»
Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 14,8 εκατομμυρίων ευρώ που εισπράχτηκε από ένα φορολογούμενο και αφορά τη διεκπεραίωση φορολογικής υπόθεσης παλαιότερων ετών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα σχετίζεται με την υπαγωγή του στη ρύθμιση των εκατό δόσεων (Ν. 4321/2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου