Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ακούγεται και ο Εμάνουελ για Παναιτωλικό

pan-pedro-emanouel 
Ο διακαής πόθος του Παναιτωλικού για τη θέση του προπονητή εξακολουθεί να είναι ο Πάουλο Φονσέκα, παρά το ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι δύο πλευρές δεν έχουν δώσει τα χέρια, αφού το πρότζεκτ του Παναιτωλικού ενδιαφέρει τον τεχνικό της Πάσος Φερέιρα, ενώ προ διετίας είχε διαδεχτεί τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο της Πόρτο.
Ωστόσο, οι διοικούντες έχουν σχεδόν καταφέρει να πείσουν τον 42χρονο προπονητή να μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα, με τελικό προορισμό φυσικά το Αγρίνιο, και να διαπιστώσει με τα… ματάκια του ποιος είναι ο σύλλογος με τον οποίον διαπραγματεύεται.
Φυσικά ένα από τα μεγάλα του όπλα είναι οι άρτιες εγκαταστάσεις του Emileon. Βεβαίως, δεν αρκεί μόνο αυτό, αλλά τουλάχιστον τα «καναρίνια» έχουν δείξει με κάθε τρόπο πόσο πολύ επιθυμούν τη συνεργασία με τον Φονσέκα στο τιμόνι.
Αν ναυαγήσει η περίπτωση του Φονσέκα, στο «κάδρο» για τη διάδοχη κατάσταση είναι ο Πέδρο Εμάνουελ. Το ευρύ κοινό θα τον θυμάται με το περιβραχιόνιο του αρχηγού να δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας της Πόρτο για μία επταετία και να σηκώνει κούπες με τους «δράκους» (1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 5 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ).
Ενα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο πήρε και με την Μποαβίστα στα έξι χρόνια θητείας του, πριν πάρει μεταγραφή στην Πόρτο. Ο 40χρονος προπονητής έφυγε από την Αρούκα, στην οποία βρισκόταν τα τελευταία δύο χρόνια (πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα από την πορτογαλική ομάδα πως δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία), ενώ παράσημο στην προπονητική του καριέρα είναι το Κύπελλο Πορτογαλίας, το οποίο πανηγύρισε με την Ακαδέμικα (2011-2013).
Τα πρώτα του προπονητικά βήματα τα έκανε ως βοηθός του Αντρέ Βίλας-Μπόας στην Πόρτο.
Γιώργος Κουτσούμπας-sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου