Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Στο «αντάρτικο» ο Μωραϊτης για τις Κυριακές«Παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης», χαρακτηρίζει ο Θάνος Μωραϊτης το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

sto-antartiko-o-mwraitis-gia-tis-kuriakes         


Στο «αντάρτικο» πέρασε και πάλι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης με αφορμή την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε 10 περιοχές της χώρας, κάνοντας λόγο για «παταγώδη αποτυχία» της κυβέρνησης....

Σε ανακοίνωση του, ο κ. Μωραϊτης τόνισε πως οι επιφυλάξεις του ΠΑΣΟΚ για το εν λόγω θέμα επιβεβαιώθηκαν περίτρανα, τονίζοντα μάλιστα πως «η πρώτη απόπειρα εφαρμογής της πρόσφατης απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης που ορίζει 10 περιοχές στις οποίες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα και τις 52 Κυριακές, απέτυχε παταγωδώς. Μετρημένα στα δάχτυλα ήταν τα καταστήματα που άνοιξαν, οι δε καταναλωτές απείχαν με ηχηρό τρόπο από την αγορά».
«Ο νεοφιλελευθερισμός φόρεσε το μανδύα του κρατισμού» 
Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση όχι μόνο δημιούργησε αναίτια αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο αλλά είναι απολύτως αυθαίρετη καθώς αντίκειται στο νόμο που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Στην πραγματικότητα εξυπηρετεί στενά και περιορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα για την αναδιανομή του τζίρου και ιδεολογικές εμμονές του προηγούμενου αιώνα. Αυτή τη φορά ο νεοφιλελευθερισμός φόρεσε το μανδύα του κρατισμού επιβάλλοντας ρυθμίσεις για τις τοπικές ανάγκες της αγοράς, από τις υπουργικές καρέκλες της Αθήνας».
Παράλληλα, ο κ. Μωραϊτης είπε ότι η ρύθμιση αυτή είναι άστοχη και ανεδαφική, κάτι που όπως υποστηρίζει αποδεικνύεται από τα ακόλουθα:
  • «Από τον ορυμαγδό καταγγελιών των ενώσεων καταναλωτών, Περιφερειακών Διοικήσεων και φυσικά της συντριπτικής πλειοψηφίας του εμπορικού κόσμου 
  • Και από τις προσφυγές για αιτήσεις αναστολής τόσο από τους μικρομεσαίους εμπόρους εξαιτίας του παράνομου ορισμού 10 αντί 3 τουριστικών περιοχών όσο και από συγκεκριμένα πολυκαταστήματα που διαμαρτύρονται για την πρόκληση αθέμιτου ανταγωνισμού».
Κλείνοντας, ο Θάνος Μωραϊτης καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης «να συνομιλήσει με ειλικρίνεια και χωρίς προκαταλήψεις με την αγορά και τους καταναλωτές ώστε να καταλήξουμε σε ένα σύγχρονο και εφαρμόσιμο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων στη χώρα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου