Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Διαδημοτική κινητικότητα: Δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στον δήμο Αγρινίου

         
epi-dimarxeio-agriniou
Φωτιές άναψε σε δήμους της χώρας η επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου σχετικά με το θέμα της διαδημοτικής κινητικότητας, αφού μέσω ειδικής μελέτης στελέχωσης καταγράφονται αλλού υπεράριθμοι υπάλληλοι και αλλού δήμοι με ελλειμματικό προσωπικό.
Για τον δήμο Αγρινίου, η επιστολή Γρηγοράκου έφτασε το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Αγρινίου παρουσιάζει έλλειψη προσωπικού σε ορισμένες κατηγορίες, όποτε κανείς από τους υπαλλήλους του δεν κινδυνεύει να ενταχτεί σε καθεστώς κινητικότητας. Αντίθετα μέσα από την κινητικότητα αυτή μπορεί να αποκτήσει προσωπικό από άλλους δήμους που έχουν χαρακτηριστεί ως δήμοι με υπεράριθμο προσωπικό
Φαίνεται πως η πολιτική του δήμου Αγρινίου που υπήρξε πάγια, η επιλογή της δηλαδή να μην κάνει αθρόες προσλήψεις δικαιώνεται αφού και το υπάρχον προσωπικό προστατεύεται αλλά και υπάρχει πιθανότητα να ενδυναμωθούν υπηρεσίες του με επιπλέον προσωπικό, εφόσον βέβαια καταλήξει κάπου το ζήτημα αυτό , αφού όπως είναι γνωστό υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις σε πολλούς δήμους της χώρας όπου με βάση την μελέτη καταγράφεται πλεονάζον προσωπικό, όπως στον δήμο της Αθήνας, Αιγάλεω, Αγ. Ιωάννη Ρέντη κλπ.
Για το θέμα εκτάκτως συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβουλιο Αθηναίων ενω ανακοινώσεις όπου εκφράζονται διαφωνίες με το σχέδιο έχουν εκδώσει τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η εργαζόμενοι σε αυτήν.
Η επιστολή Γρηγοράκου είναι η εξής:
«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Σας στέλνω συνημμένη την μελέτη στελέχωσης του δήμου σας, όπως διαμορφώθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Για την καλλίτερη κατανόηση της σας αποστέλλω επίσης και την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην μελέτη αυτή.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε τις παρατηρήσεις σας.
Θα σας παρακαλούσα να λάβετε υπ” όψιν τα εξής:
1. Η μελέτη έχει εκπονηθεί στα πλαίσια όσων έχουν αναγγελθεί από το Υπουργείο και έχουν συμφωνηθεί με την ΚΕΔΕ. Δηλαδή περιλαμβάνει μόνον δια-δημοτικές μετακινήσεις (αρχίζοντας από εθελούσιες). Ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητες προβλέπονται.
2. Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του Ιουνίου 2013. Πιθανόν στον δήμο σας να υπάρχουν αλλαγές έκτοτε, που θα μας υποδείξετε για να ενσωματωθούν.
3. Η προϋπόθεση μηδενικών εξόδων από το σύστημα οδηγεί σε μερικές περιπτώσεις δήμων στην πρόβλεψη σημαντικού αριθμού προσλήψεων. Είναι αυτονόητο ότι αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και οποιαδήποτε άλλη υπερβολή της μελέτης θα τις εξετάσουμε ξανά από κοινού.
Προσβλέποντας στην συνεργασία σας για να έχουμε το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρακαλώ δεχτείτε κ. Δήμαρχε τους θερμούς χαιρετισμούς μου και τις ευχές μου για χρόνια πολλά και ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο
Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος»
Τα κριτήρια
Για την καταγραφή των θέσεων εργασίας που πλεονάζουν καθώς και των αναγκών σε προσωπικό ανά Δήμο καθορίσθηκαν τα εξής κριτήρια :
• Πληθυσμός Δήμου (με βάση την απογραφή 2011)
• Εργαζόμενοι Δήμου
• Οικονομική ευρωστία Δήμου (οικονομικά αποτελέσματα)
• Κόστος μισθοδοσίας Δήμου σε σχέση με τα έσοδά του
• Κόστος μισθοδοσίας Δήμου ανά κάτοικο
• Ιδιαιτερότητα του κάθε Δήμου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου