Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Προχωρούν οι αποκαταστάσεις των χωματερών


Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγρινίου
Πρόκειται για έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας και αφορά τους ΧΑΔΑ των Δημοτικών Ενοτήτων Αρακύνθου, Θεστιέων, Παραβόλας όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πλην των περιφράξεων και στη Μακρυνεία όπου οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 614.400,00 Ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ-ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Αρακύνθου, Θεστιέων, Παραβόλας και Μακρυνείας σε συνολική έκταση ρυπασμένου χώρου 24.519,30 τ.μ. Δημοτικής-Δημόσιας ιδιοκτησίας.

Μέχρι σήμερα στους ΧΑΔΑ Θεστιέων, Αρακύνθου και Παραβόλας έχουν πραγματοποιηθεί χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης του απορριμματικού ανάγλυφου με αναδιευθέτηση της απορριμματικής μάζας με σκοπό την διαμόρφωση ενός λειτουργικού και αποδεκτού ανάγλυφου καθώς και την κατασκευή έργων τελικής κάλυψης.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός επισκέφθηκε τον ΧΑΔΑ Παραβόλας, ενημερώθηκε από τον ανάδοχο εργολάβο του έργου για την πορεία εξέλιξης των εργασιών και δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πρόοδο των εργασιών στους ΧΑΔΑ Παραβόλας, Θεστιέων και Αρακύνθου που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες και στον ΧΑΔΑ Μακρυνείας.

Έτσι, με το έργο αυτό και με την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αγγελοκάστρου ολοκληρώνεται μια μεγάλη παρέμβαση από τη δημοτική αρχή   που διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.

Η σημασία των έργων αυτών, είναι μεγάλη, γιατί γίνονται σε μια οικολογικά ευαίσθητη περιοχή, με σημαντικούς υδάτινους πόρους, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας.

Καλώ τους συνδημότες αυτών των περιοχών να την προστατέψουν από την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, ώστε να διασφαλιστεί η καθαριότητα και ο υδάτινος πλούτος μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου