Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Β' Εθνική: Ειδήσεις στα... πεταχτά

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ: Οι Μερεσιώτης και Ζιγκερίδης ήταν τα μεγαλύτερα κέρδη για τους Σερραίους από το φιλικό με το Παραλίμνιο (3-1). Αμφότεροι έδειξαν ότι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και ενδέχεται να επανεμφανιστούν τη Δευτέρα, στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Τα τέρματα για τους κυανόλευκους πέτυχαν οι Κατσαβάκης (επίσης διεκδικεί χρόνο συμμετοχής μετά τον τραυματισμό του, καθώς προφυλάχθηκε με τον Ολυμπιακό Βόλου), Ζιγκερίδης και Κρυστάλλης. Μοναδική απουσία για τον Παναγιώτη Διλμπέρη θα είναι ο ανέτοιμος Αντώνης Μαχαιρούδης, αλλά και ο έμπειρος μεσοεπιθετικός με τη σειρά του ανεβάζει διαρκώς στροφές και δεν θα αργήσει να επανέλθει.
ΕΠΑΕ:
Η Football League ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής. Αναλυτικά: Παρασκευή 30/11 - Ηρακλής Ψαχνών - ΑΕΛ (19:00, OTE TV), Κυριακή 2/11 - Καλλονή-Δόξα Δρ., Ηρακλής-Καβάλα, Ολυμπιακός Β.-Παναχαϊκή, Πιερικός - Βύζας, Γιαννιτσά-Θρασύβουλος, Απόλλων Σμ.-Φωκικός (κοινή ώρα έναρξης 15:00), Δευτέρα 3/12 - Επανομή-Νίκη Β. (15:00), Εργοτέλης-Καλλιθέα (15:00), Παναιτωλικός-Εθνικός Γαζ. (19:00, OTE TV).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Με την ψυχολογία σε καλά επίπεδα, η Νίκη Βόλου, συνέχισε την προετοιμασία της ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης απέναντι στον Πανθρακικό. Οι "κυανόλευκοι" γυμνάστηκαν την Τρίτη στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού, με την προπόνηση να ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα, καθώς ο Χρήστος Μήτσης, που είχε ένα σφίξιμο στο δικέφαλο και δεν αγωνίστηκε προληπτικά στο ματς με τον Πανσερραικό, προποπονήθηκε κανονικά. Οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά θα προπονηθούν και την Τετάρτη το πρωί, εστιάζοντας στην τακτική και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για την Κομοτηνή.

ΗΡΑΚΛΗΣ:
Στη Γερμανία βρίσκεται από την Τρίτη ο νεαρός Αλέξανδρος Μαυρίδης. Ο 19χρονος δεξιός χαφ του «Γηραιού» θα δοκιμαστεί στη δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης, με τις… ευλογίες φυσικά της διοίκησης των κυανόλευκων. Αν ο Μαυρίδης πείσει τους Γερμανούς στην εβδομάδα των δοκιμαστικών, τότε ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις. Εξάλλου, ο Χαρίδημος Μίχος, που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του με τον Βύζαντα Μεγάρων.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Με μοναδικό απόντα τον τραυματία Γιώργο Γκουγκουλιά, τα «λιοντάρια» συνεχίζουν την προετοιμασία για τον αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης, με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας. Ο Μιχάλης Γρηγορίου περιμένει σημάδια βελτίωσης από τους παίκτες, ώστε να «γυρίσει» το κλίμα στις Σέρρες, ενώ υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή οι ερυθρόλευκοι εκτίουν το ρεπό του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα και θα έχουν αρκετό χρόνο προετοιμασίας για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ: Σε υπέρηχο θα υποβληθεί την Τετάρτη ο Νίκος Σαμουηλίδης, για να ξεκαθαρίσει το μέγεθος της ζημιάς του στην αναμέτρηση με τον Θρασύβουλο. Για τον έμπειρο μεσοαμυντικό των πράσινων διατυπώνονται φόβοι για θλάση στη γάμπα, που ίσως τον αφήσει ακόμα και ένα μήνα εκτός δράσης, ενώ σε κάθε περίπτωση χάνει τον εντός έδρας αγώνα της Δευτέρας με τη φορμαρισμένη Νίκη Βόλου. Ο Σπύρος Μπαξεβάνος περιμένει την αντίδραση των παικτών του, μετά την κακή εμφάνιση στη Φυλή, έστω και αν στο δρόμο της Αναγέννησης θα βρεθεί ένας φορμαρισμένος και φιλόδοξος αντίπαλος. Νέα πρόσωπα για την Επανομή θα είναι οι Ναστόσκι, Κουκουλέκης και Αναστασίου. Ο τελευταίος, όπως και ο Αλέξης Παπατζίκος, θα αντιμετωπίσουν την πρώην ομάδα τους, αφού συνέβαλαν τα μέγιστα στην περσινή άνοδο των Θεσσαλών.

ΚΑΒΑΛΑ:
Σε πληρωμές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα προχώρησε η διοίκηση του Γιώργου Τσοκτουρίδη, βελτιώνοντας το κλίμα μετά από μια αλυσίδα αρνητικών αποτελεσμάτων. Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο ο Κώστας Βασιλακάκης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ ο γενικός αρχηγός, Κώστας Τσαλίκης, με δηλώσεις στην ιστοσελίδα «kavalagoal.gr» τόνισε μεταξύ άλλων: «Κανείς μας δεν περίμενε την ήττα από τον Πιερικό, που μας αποπροσανατόλισε. Ήδη το τεχνικό τιμ και οι παίκτες βλέπουν την επόμενη μέρα με καθαρό μυαλό, αρχής γενομένης από το δύσκολο παιχνίδι στην έδρα του Ηρακλή. Πρέπει να δούμε το συγκεκριμένο ματς με ωριμότητα και πειθαρχία. Χάσαμε έδαφος στα τελευταία παιχνίδια, απομακρυνθήκαμε λίγο από το γκρουπ των πρωτοπόρων, αλλά σίγουρα δεν έχει χαθεί απολύτως τίποτα. Έχουμε πεισμώσει, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας και η Καβάλα θα βρει το δρόμο της. Είμαστε εντός στόχων και συνεχίζουμε ακάθεκτοι την πορεία που χαράξαμε. Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, με δύναμη και ώθηση και σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες προς τους παίκτες».
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ:
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός για το χαμό της μητέρας  του πρώην αντιπροέδρου Σωκράτη Τσιάρα. Η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Παναιτωλικός εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην αντιπροέδρου Σωκράτη ΤΣΙΑΡΑ για το χαμό της μητέρας του. Η ΠΑΕ αντί για στεφάνι κατέθεσε χρηματικό ποσό στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως - Η Παναγία Ελεούσα".Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο αγώνας των Αγρινιωτών με αντίπαλο τον Εθνικό Γαζώρου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 19:00, με τηλεοπτική κάλυψη από το ΟΤΕ TV.

ΛΑΡΙΣΑ:
Στροφή 180 μοιρών σημειώθηκε στην υπόθεση της σχέσης της ΑΕΛ με το ξενοδοχείο Imperial. Και ενώ πριν από λίγες μέρες η πλευρά του ξενοδοχείου προσπάθησε να μπλοκάρει την υπαγωγή της ΑΕΛ στο άρθρο 99 ώστε να αρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, με αποτέλεσμα την αντίδραση των «βυσσινί», από την Τρίτη το κλίμα άλλαξε προς το καλύτερο. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Imperial στην Λάρισα, Αντώνης Αναστασόπουλος και ο διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ, Λουκάς Σάββα είχαν συνάντηση προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Όπως και έγινε με τους «βυσσινί» από το επόμενο εντός έδρας αγώνα να επιστρέφουν στο Imperial. Όσον αφορά τις οφειλές της ΠΑΕ προς το ξενοδοχείο, η απόφαση που πάρθηκε είναι, προς το παρόν, να… παγώσουν. 
*** Δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ «κιτρινίστηκαν» τη Δευτέρα και το ευτύχημα είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τουλάχιστον άμεσο. Ο Θανάσης Δεινόπαπας που ήταν ο ένας, έφτασε τις πέντε κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα και μάλιστα μαζί με τον Κώστα Παγώνη θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ψαχνών την Παρασκευή, εκτίοντας την ποινή τιμωρίας τους από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που είχαν συμπληρώσει. Ο Αντώνης Τσιάρας ήταν ο δεύτερος των «βυσσινί» που αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, έφτασε στις τρεις και μαζί με τους Καρανίκα, Νεμπεγλέρα, Ραπτάκη και Χασομέρη είναι στο όριο της τιμωρίας. (Πηγή: sportlarissa)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ:
Την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ξεκίνησε η Καλλιθέα. Πριν την έναρξη της προπόνησης της Τρίτης, οι παίκτες της ομάδας υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις. Αγωνιστικά, εκτός πλάνων βρίσκεται ο τιμωρημένος Φαρινόλα, ενώ αμφίβολος είναι και ο Μουσταφίδης, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Τέλος, δοκιμές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, ξεκίνησε ο Νίκος Παντέλης στο Ελ Πάσο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα Σμύρνης για τον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός της ομάδας μας, Αλέκος Βοσνιάδης, ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για την αναμέτρηση στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για τους: Δημήτρη Κοτταρά, Νάσο Αθανασίου, Δημήτρη Κωνσταντίνου, Τρύφωνα Κρουσταλέλη, Στράτο Χιντζίδη, Κώστα Ιασωνίδη, Μιχάλη Κύργια, Τζον Καμαρά, Σωτήρη Λεοντίου, Παντελή Ντουτσαρίδη, Κώστα Διαμαντίδη, Μιχάλη Μανιά,  Σπύρο Δημογιάννη, Μιχάλη Κορώνη, Γιώργο Αντωνόπουλο, Αλέξανδρο Καραχάλιο, Χρήστο Τομαρά και Κίμωνα Παπαδιώτη. Εκτός αποστολής μένει ο έως πρότινος συμπεριλαμβανόμενος Βαγγέλης Βαλαώρας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της προπόνησης.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ:
Στον Βύζαντα δείχνουν αποφασισμένοι να κοιτάξουν μπροστά, να αφήσουν πίσω τα άτυχα αποτελέσματα και να γίνει προσπάθεια προκειμένου η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Από εκεί και πέρα, Κρητικός και Κοκόλης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών τον τελευταίο καιρό, κάνουν προσπάθεια να προλάβουν και αυτοί το παιχνίδι στην Κατερίνη κόντρα στον Πιερικό, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:
Ρεπό ξεκούρασης περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τρίτης για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, που δεν έχει αγώνα Κυπέλλου (θα παίξει με τον Ατρόμητο στις 12 Δεκεμβρίου). Στο μεταξύ, στην αναμέτρηση με τον Θρασύβουλο για την 13η αγωνιστική θα εκτίσει τελικά την ποινή του ο Παναγιώτης Κατσιαρός (ο έμπειρος αμυντικός στο ματς με τον Εθνικό Γαζώρου συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες). Στο ίδιο παιχνίδι θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής και ο Θανάσης Πινδώνης. Τέλος, την ευκαιρία να «κατασκοπεύσει» την Παναχαϊκή θα έχει το βράδυ της Τετάρτης ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σούλης Παπαδόπουλος, ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης των «ερυθρολεύκων» με τους Πατρινούς στο Πανθεσσαλικό, για την 12η αγωνιστική της Football League. (Πηγή: goalpost)

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Η ΑΕΛΚ ξεκίνησε την προετοιμασία της για τον κυριακάτικο αγώνα με τη Δόξα Δράμας. Τη Δευτέρα η ομάδα προπονήθηκε σε πλαστικό χορτάρι στο γήπεδο Παπάδου της Γέρας λόγω ακαταλληλότητας της χρήσης των άλλων γηπέδων. Αποθεραπεία έκαναν όσοι αγωνίστηκαν σε όλο το ματς κόντρα στον Ηρακλή, ή στο μεγαλύτερο μέρος αυτού, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Οι Σερφά, Τόνι Γκονζάλες και Μανουσάκης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Στην προπόνηση δε συμμετείχε ο Βιάτσεσλαβ Χλεμπ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την αποθεραπεία του και ο Βλάσης Καζάκης, ο οποίος θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού που έχει υποστεί. Η προπόνηση περιελάμβανε αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρό χώρο πηγη mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου