Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Χρυσόγονος: Δεν είμαστε για εκλογές αυτή τη στιγμή, ούτε μέχρι το τέλος του 2015




Ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Χρυσόγονος, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Σταμάτη Ζαχαρό και εμφανίστηκε αντίθετος με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Μεταξύ άλλων είπε:
Είναι προφανές ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θα γίνουν πολύ νωρίτερα. Αλλά, αυτή τη στιγμή, να γίνουν εκλογές, να έχουμε τρεις κάλπες μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο σε μια χώρα που βρίσκεται με το ένα πόδι στη χρεωκοπία, είναι όχι απλώς πολυτέλεια... Δεν είμαστε για εκλογές αυτή τη στιγμή, ούτε μέχρι τέλος του 2015. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία, να μπορέσει η χώρα να ισορροπήσει στοιχειωδώς, να μπορέσει να επαναλειτουργήσει η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, να πάρουμε ανάσες, να υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης -που ούτως ή άλλως θα έχουμε στο 2015- και μετά βλέπουμε, το 2016 δηλαδή... Θέλουμε να ολοκληρωθεί το πακέτο με μια αναδιάρθρωση του χρέους, ούτως ώστε να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε... Τετραετία με την παρούσα Βουλή δεν βγαίνει. Ας βγάλουμε το 2015 και βλέπουμε.
Νιώθω λίγο αμήχανα που ταυτίζομαι απόλυτα με την άποψη ενός διακεκριμένου λαϊκιστική τηλεσυνταγματολόγου της κρίσης αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν έχουμε και πολλές επιλογές.  Ο κ. Χρυσόγονος όμως έχει απόλυτο δίκιο, αν και όλα δείχνουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θα βάλουν ξανά το κόμμα πάνω από τη χώρα και θα στήσουν κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην προλάβουν να οργανωθούν σε νέο κόμμα οι διάφοροι Λαφαζάνηδες.

Κάπως έτσι, μέσα σε λίγους μήνες, η χώρα θα έχει προσφύγει τρεις φορές σε εθνικές κάλπες και φυσικά θα φταίει η...Μέρκελ για το χάος που εύλογα θα προκύψει. Από την άλλη βέβαια, δεν ξέρω τι μπορεί να προσφέρει στον τόπο η κυβέρνηση...Χαϊκάλη μέχρι τις αρχές του 2016. Προς γκρεμός και πίσω γκρεμός.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/08/crysogonos-den-eimaste-gia-ekloges-ayti-ti-stigmi-oute-mexri-to-telos-tou-2015.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου