Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Το μισό από το 0,4 της ΔΗΜΑΡ διαφωνεί στην συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

                     
          
Προ των πυλών της διάσπασης βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ εξαιτίας της απόφασης της ηγεσίας του κόμματος για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι η αυτή η πρόταση δεν… συγκέντρωσε την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής! Την ίδια ώρα, έτοιμος για ρήξη εμφανίζεται και ο ιδρυτής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος προειδοποιεί σήμερα, με συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» πως «δε θα συνεργήσει» σε μία τέτοια συνεργασία.
Η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ήταν θυελλώδης, αφού περίπου το μισό κόμμα τάχθηκε εναντίον της απόφασης του προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου για εκλογική συνεργασία και συμπόρευση της Αγίου Κωνσταντίνου με το ΠΑΣΟΚ.
Και, ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει προγραμματίσει για σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, κοινή συνέντευξη Τύπου με την Φώφη Γεννηματά προκειμένου να ανακοινωθεί και επίσημα ο «γάμος» των δύο κομμάτων, στην Αγίου Κωνσταντίνου ήδη χτυπούν τύμπανα διάσπασης, καθώς όπως καταγγέλλουν στελέχη που πρόσκεινται στον Φώτη Κουβέλη, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έγινε «πραξικόπημα», όπως λένε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόταση Θεοχαρόπουλου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς από το σύνολο των  83 μελών της Κ.Ε, 40 μέλη της καταψήφισαν την πρόταση, 2 μέλη από τα παρόντα ψήφισαν «λευκό» και ένα μέλος της Κ.Ε. ψήφισε «παρών». Μ’ άλλα λόγια, η πρόταση Θεοχαρόπουλου έλαβε 40 ψήφους, η ακριβώς αντίθετη πρόταση έλαβε επίσης… 40 ψήφους, ενώ τρία μέλη δεν τοποθετήθηκαν -2 με το «λευκό» και 1 με το «παρών».

«Πραξικόπημα»
Την αντίθεσή του στην πρόθεση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, μιλώντας στην συνεδρίαση του οργάνου, ο ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Εξάλλου, στελέχη που συστρατεύονται με τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ καταγγέλλουν ότι ενώ ως τώρα, σε όλες τις συνεδριάσεις της Κεντρική ς Επιτροπής, το προεδρείο έκανε δεκτές τις ψήφους όσων μελών απουσίαζαν, χθες η οργανωτική επιτροπή απέρριψε τις αρνητικές ψήφους 9 μελών, τα οποία απουσίαζα για αντικειμενικούς λόγους αλλά με γραπτή τους δήλωση αντιτίθεντο στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Έτσι, η ηγεσία του κόμματος «μέτρησε» μόλις 31 αρνητικές ψήφους έναντι 40 θετικών, ενώ στην πραγματικότητα το «σκορ» ήταν 40-40.
Σημειωτέον, πάντως, πως εκτός της αρνητικής ψήφου του Φώτη Κουβέλη, μεταξύ των 31 μελών της Κ.Ε. που καταψήφισαν την πρόταση Θεοχαρόπουλου περιλαμβάνονται προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως οι πρώην βουλευτίνες Μαρία Γιαννακάκη και Σοφία Ανδριοπούλου, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Χρήστος Μαχαίρας, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Χρόνης Διαμαντόπουλος, ο υποψήφιος για την ηγεσία Βαγγέλης Ιντζίδης, ο Βαγγέλης Ζορκάδης, ο Γιώργος Ζάψας, η Δώρα Καλλιπολίτη, ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, ο Σάκης Παπαθανασίου (που ήταν ο «διαπραγματευτής της ΔΗΜΑΡ με την τρόικα επί τρικομματικής κυβέρνησης), ο Αντώνης Σχετάκης, ο Θράσος Φωτεινός κ.α.

Προειδοποίηση Κουβέλη
Εντωμεταξύ, ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, με σημερινή του συνέντευξη στο Βήμα και ερωτηθείς αν ο ίδιος συμφωνεί με την προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, προειδοποιεί πως όχι μόνο διαφωνεί, αλλά δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο προς την Χαριλάου Τρικούπη. «Θεωρώ ότι οι προγραμματικές επεξεργασίες του κόμματος, οι θέσεις του, όπως αυτές επικυρώθηκαν και από το πρόσφατο συνέδριο μας, αλλά και το αξιακό φορτίο της ανανεωτικής Αριστεράς που μεταφέρει, δεν δικαιολογούν πολιτικά και δεν επιτρέπουν την επιλογή εκλογικής σύμπλευσης με το ΠΑΣΟΚ. Αν παρ΄ όλα αυτά, η πλειοψηφούσα τάση της  Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ το επιβάλει, δεν είμαι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να συνεργήσω», καταλήγει ο Φώτης Κουβέλης.
matrix24.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου