Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Άρχισαν τα -προεκλογικά- όργανα...

Άρχισαν τα όργανα: Ψεύδεται ο Αλεξιάδης για τον ΕΝΦΙΑ λέει η Λαϊκή Ενότητα - Media


Ψεύδεται ο Αλεξιάδης για τον ΕΝΦΙΑ, λέει η "Λαϊκή Ενότητα"...
Παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές εξαγγελίες χρεώνει η Λαϊκή Ενότητα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με αφορμή τις...

διαβεβαιώσεις του ότι το 2016 ο ΕΝΦΙΑ θα είναι πιο δίκαιος. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Αλεξιάδης προσπαθεί «να δικαιολογήσει τη διαιώνιση της λαφυραγώγησης της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας μέσω του ΕΝΦΙΑ» και αφού η κατάργησή του πήγε περίπατο, «ακολουθεί τώρα τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μοίραζαν προεκλογικές υποσχέσεις για τη δήθεν μείωσή του».

«Ο κ. Αλεξιάδης ψεύδεται ότι ο ΕΝΦΙΑ θα "γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός", αφού από τη φύση του είναι δημευτικός για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες, ιδιαίτερα όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα», συμπληρώνεται. 

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στην «πολιτική λεηλασίας της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας και του λαϊκού εισοδήματος και θεωρεί αναγκαία και εφικτή μια άλλη πολιτική στην ακίνητη περιουσία και γενικά τη φορολογία» με βασικούς άξονες:

Α) Άμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και εφαρμογή φόρου μόνο για την ιδιαίτερα Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία.

Β) Κανένας πλειστηριασμός και πλήρης προστασία πρώτης κατοικίας. Για λαϊκές οικογένειες που λόγω κρίσης αδυνατούν να εξοφλήσουν στεγαστικό δάνειο ρύθμιση με λογική «Σεισάχθειας».

Β) Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών ακινήτων στις πραγματικές τιμές (τουλάχιστον 30% ως 35%) και εφαρμογή προοδευτικής κλίμακας με ικανό αφορολόγητο όριο που να προστατεύει τη μικρομεσαία ιδιοκτησία. Παράλληλα θα καταργεί τους «φορολογικούς παραδείσους» των off-shore εταιριών και της προνομιακής μεταχείρισης μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης περιουσίας.

Δ) Καθιέρωση προοδευτικότητας φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων, αύξηση αριθμού φορολογικών κλιμακίων, αφορολόγητο όριο €12.000 για μια 4μελή οικογένεια και μείωση ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου