Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ανατροπή… βάλσαμο για τον Παναθηναϊκό!

sup-panai-pao-26Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός στο νέο πρωτάθλημα, καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε τελικά του Παναιτωλικού με 2-1 στο Αγρίνιο.
Καλή εμφάνιση (κυρίως μεσοεπιθετικά, καθώς αμυντικά υπήρχαν αστάθειες), σημάδια αντίδρασης και χαρακτήρας από την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που αναμφίβολα πήρε μια νίκη που θα της χαρίσει ηρεμία και ψυχολογία για τη συνέχεια.
Μπεργκ, Καρέλης και Στιλ οι κορυφαίοι του τριφυλλιού, με τους δύο πρώτους να σκοράρουν και τον τελευταίο να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις, ακόμη και σε εκτέλεση πέναλτι. Οι πράσινοι έφτασαν στην ανατροπή, εμεταλλευόμενοι τα σοβαρά λάθη των αμυντικών των γηπεδούχων, που προηγήθηκαν με τον Καπέλ στο 41′
Καλός ρυθμός και προβάδισμα για Παναιτωλικό
Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκειά του, με αρκετές φάσεις και για τις δύο ομάδες, κυρίως από τη μεριά του Παναθηναϊκού που είχε ποσοστά κατοχής γύρω στο 60%.
Στα πρώτα 20-25 λεπτά οι πράσινοι μπήκαν πολύ δυνατά και με ωραίες συνεργασίες πίεσαν έντονα χάνοντας 3-4 καλές ευκαιρίες (κυρίως με τον Καρέλη) για ένα γκολ. Εν συνεχεία ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και άρχισε να βγαίνει μπροστά ενώ στο 27′ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μαρκόφσκι ως οφσάιντ.
Τελικά το σκορ της αναμέτρησης άνοιξε στο 41′ για του γηπεδούχους, όταν παρά την απόκρουση του Στιλ στην εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Ουαρντά από τον Ταυλαρίδη) του Μάρκος Πάουλο, ο Καπέλ παίρνοντας το ριμπάουντ έκανε το 1-0.
Στο 45′ μάλιστα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είχε μία ακόμη εξαιρετική επέμβαση, σε σουτ του σκόρερ των γηπεδούχων.
Γρήγορη ισοφάριση και ανατροπή
Και το δεύτερο μέρος είχε αναλόγως πολύ καλό ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι το πάνω το χέρι, έχοντας και καλύτερη ψυχολογία μετά την γρήγορη ισοφάριση στο 51′ με τον Καρέλη (ενώ στο 48΄ προηγήθηκε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Μπεργκ), μετά το τραγικό λάθος του Στεφανάκου.
Στη συνέχεια το ματς είχε μορφή σαν το παιχνίδι της… γάτας με το ποντίκι. Οι πράσινοι βρίσκονταν διαρκώς στην επίθεση, έχοντας ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και παίζοντας ωραία στις αντεπιθέσεις με τους Καρέλη και Μπεργκ.
Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στο κέντρο και παρότι είχε κι αυτός ευκαιρίες για να σκοράρει (κυρίως με σουτ λίγο έξω από την περιοχή) δεν το κατάφερε.
Ηταν ξεκάθαρο ότι αν μια ομάδα σημείωνε γκολ αυτή θα ήταν ο Παναθηναϊκός όπως και έγινε. Στο 58′ το τριφύλλι απείλησε με τον Καρέλη, ενώ το 1-2 έγινε έξι λεπτά πριν το τέλος του ματς. Ο Μπεργκ εκμεταλλεύθηκε νέο λάθος της αντίπαλης άμυνας, αυτή τη φορά του Κούσα, και στο τετ α τετ του με τον Στεφανάκο τον νίκησε βάζοντας μπροστά την ομάδα του.
Μεγάλη επέμβαση του Στιλ
Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κράτησε το σπουδαίο τρίποντο ως το τέλος, αν και στο 92′ οι γηπεδούχοι «φλέρταραν» με την ισοφάριση, όμως στο συρτό σουτ του Ρουσκουγιέδα , ο Στιλ είπε «όχι» με νέα σπουδαία επέμβαση.
ΣΚΟΡΕΡ: 41′ Καπέλ – 51′ Καρέλης, 84′ Μπεργκ
ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 41′ Πάουλο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26′ Καπέλ 45+ Παπάζογλου, 81′ Μαρτιν – 20 Ταυλαρίδης, 27′ Κουτρουμπής, 45+2 Μαρινάκης, 53′ Λαγός, 81′ Ζέκα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78′ λ.τ. Ρουσκουγέδα), Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο (73′ Καμαρά), Ουάρντα (86′ Βιγιαφάνες)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (73′ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (73′ Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ (83′ Καλτσάς).
http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου