Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Tσακαλώτος: Ερχονται εκλογές...

Τσακαλώτος: Οι καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες



...αλλά όχι κυβέρνηση εθνικής ενότητας όπως το 2012...
Στις εκλογές που έρχονται αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και εκτίμησε πως ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα υπάρχει μια...

παρακαταθήκη από την κυβέρνηση.  
  
«Γίνεται συζήτηση περί εκλογών. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, κάθε εκλογική αναμέτρηση επιβαρύνει την οικονομία», τόνισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών: «Ποιος εγγυάται ότι δεν θα υπάρχει ένα καθεστώς του Ιουνίου του 2012 και κυβέρνηση εθνικής ενότητας;» 



«Οι εκλογές -που από ό,τι ακούω κι εγώ, έρχονται -δεν είναι οι ίδιες με αυτές του 2012 γιατί τώρα έχουμε συμφωνία που δεν είχαμε τότε, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή.  

«Τώρα υπάρχει και το πλαίσιο για το πώς θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση  των τραπεζών», δήλωσε απαντώντας σε  Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με την επαναλειτουργία των τραπεζών.

Τσακαλώτος: Η σκληρή διαπραγμάτευση έφερε λάθη

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι και αυτή η κυβέρνηση  έκανε λάθη, ενώ σημείωσε ότι «οποιοσδήποτε  διαπραγματεύεται ''σκληρά'' κάνει λάθη».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πώς ό,τι και να γίνει στις εκλογές, υπάρχει μια παρακαταθήκη και πως όλο αυτό βοήθησε και την ευρωσοσιαλδημοκρατία να «ξυπνήσει» λιγάκι, υπογραμμίζοντας ότι «ένα σημαντικό κομμάτι κατάλαβε ότι παίζονται μεγάλα παιχνίδια». 

Επίσης επανέλαβε ότι η απόφαση του Eurogroup της Παρασκευής εγγυάται όλες τις καταθέσεις και κάλεσε το λαό να εμπιστευτεί το τραπεζικό σύστημα, επιστρέφοντας τα χρήματα που έχει είτε κάτω από το στρώμα, είτε στο εξωτερικό.  

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι δεν είναι ο καιρός να συζητηθεί σε βάθος γιατί φτάσαμε στα capital controls, τονίζοντας παράλληλα ότι τα καλά νέα είναι πως το είδος των capital controls που επιβλήθηκαν δεν ήταν το είδος που είχε την πλήρη γκάμα, έτσι η αποκατάσταση είναι πιο εύκολη.  «Η απόφαση του Eurogroup εγγυάται όλες τις καταθέσεις», επανέλαβε ο υπουργός και επιβεβαίωσε ότι εξασφαλίζονται όλες οι καταθέσεις και δεν κινδυνεύουν. 

Υπάρχει σταδιακή αποκατάσταση των capital controls, δήλωσε ο υπουργός και καθησύχασε λέγοντας ότι «λύνουμε τα προβλήματα, θα υπάρξουν νέες αποφάσεις και σταδιακή αποκατάσταση». «Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει σταθερή, αν μπορεί να γίνει όπως έχει συμφωνηθεί, δεν έχει κανένα λόγο ο κόσμος να μη φέρει τα λεφτά του από το εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες», κατέληξε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένα κίνητρο στο να μην έχουμε σταθερό πολιτικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου