Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Mέλος πληρώματος Norman Atlantic: «Φύγαμε τελευταίοι-βοηθήσαμε όσους μπορούσαμε»-έφτασαν διασωθέντες στην Πάτρα

        
geg-diasothis-norman-pliroma
«Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο, αφού σιγουρευτήκαμε πως δεν υπήρχαν άλλοι επιβάτες», δηλώνει διασωθείς, μέλος του πληρώματος του μοιραίου «Norman Atlantic», που έφτασε πριν από λίγα λεπτά στο λιμάνι της Πάτρας, μαζί με άλλους 25 περίπου διασωθέντες, με το καράβι «Super Fast 2″, από το Μπάρι της Ιταλίας.
Στην υποδοχή των διασωθέντων βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Κ. Πλατυκώστας.

«Καταβάλλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να μεταφέρουμε τον κόσμο στο κατάστρωμα«, δηλώνει, προσθέτοντας πως το Norman Atlantic, ήταν έναν υπερσύγχρονο πλοίο.
http://patratora.gr
Στο μεταξύ, μεγαλώνει η λίστα με τους Έλληνες νεκρούς στην τραγωδία του Norman Atlantic, καθώς ταυτοποιήθηκε και τέταρτος νεκρός. Πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη, του οποίου η σορός βρέθηκε στην Ιταλία, όπως ενημέρωσε η ελληνική πρεσβεία την οικογένειά του.
geg-diasothentes-normanΕπίσης, παρά τις συνεχείς έρευνες από ιταλικά και ελληνικά εναέρια και πλωτά μέσα υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 18 άνθρωποι τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί, ανάμεσα στους οποίους και εννέα Έλληνες.  Ωστόσο ο αριθμός αυτός μπορεί και να μην είναι ο σωστός και τελικός καθώς το χάος στη διαχείριση της κατάστασης από τις ιταλικές αρχές συνεχίζεται,όπως αναφέρει το protothema.gr.Ενδεικτικό είναι ότι όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, ο αριθμός των θυμάτων σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των ιταλικών αρχών είναι πλεόν 10 και όχι 11 όπως είχε ανακοινωθεί. Όπως εξήγησε ο κ. Λαγκαδιανός στις λίστες που έρχονται από τις ιταλικές αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις αναγραφές. Για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά απηύθυνε έντονο διάβημα προς τις ιταλικές αρχές προκειμένου να δοθούν το συντομότερο δυνατόν τα τελικά και οριστικά στοιχεία.

(Visited 316 times, 316 visits today)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου