Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ξεκίνησε η μάχη διαδοχής Διώχνουν τον Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ

Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. venizelos
Το πιθανότερο είναι πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Μπορεί ο ίδιος να το επιθυμεί, αλλά οι ζυμώσεις που γίνονται μεταξύ των στελεχών είναι στην κατεύθυνση της αλλαγής του και πιθανότατα τις προσεχείς ημέρες να του ειπωθεί ρητά ότι «για το καλό της παράταξης, αλλά και του εαυτού σου Βαγγέλη πρέπει να φύγεις και να εκλεγεί κάποιος από την επόμενη γενιά».
Από τους μέχρι σήμερα δελφίνους ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης με την μη εκλογή του στη Β΄ Αθηνών τέθηκε εκτός της κόντρας για τη διαδοχή. Οι «παλιοσειρές» Σκανδαλίδης και Λοβέρδος, που επίσης θα ήθελαν να διαδεχθούν τον Βενιζέλο, θεωρείται ότι δεν έχουν πιθανότητες. Η μάχη λοιπόν θα κριθεί, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τα μυστικά της Χαρ. Τρικούπη, μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και κάποιου στελέχους της νεότερης γενιάς όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Πάντως υπάρχουν και ορισμένοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να καταθέσει εύκολα τα όπλα και θα προσπαθήσει μέσα από την αντιπολιτευτική ρητορική που θα αναπτύξει, μέχρι να γίνει το συνέδριο, να δείξει πόσο είναι απαραίτητος να είναι αυτός αρχηγός. Δύσκολο καθώς πλέον δεν θα έχει στα χέρια του τον κρατικό μηχανισμό, ενώ και οι δυο προσπάθειες που έκανε, με την «Ελιά» και τη «Δημοκρατική Παράταξη», να ανασυγκροτήσει την Κεντροαριστερά απέτυχαν παταγωδώς με δική του πρωτίστως ευθύνη.
Το σίγουρο είναι ότι τις επόμενες ημέρες στο σώμα του πληγωμένου ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν πολλές ακόμη και πισώπλατες μαχαιριές με φόντο τη διαδοχή και το (άδηλο) μέλλον του άλλοτε κραταιού κινήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου