Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Προβλήματα στην ορεινή Τριχωνίδα από την κακοκαιρία-»φούσκωσε» ο Ιναχος

        
po-staraka-oinaxos1Μπορεί οι ισχυροί νοτιάδες να μην δημιούργησαν ζητήματα την περιοχή, αλλά οι σφοδρές βροχοπτώσεις της νύχτας, προκάλεσαν εκτεταμένες κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και ειδικά στον δήμο Θέρμου.
Από τις 5 τα ξημερώματα μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλ/νίας και του δήμου Θέρμου επιχειρούν σε διάφορα σημεία, αλλά οι καταπτώσεις είναι συνεχείς. Σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει δεν έχει κλείσει κάποιος δρόμος, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι και μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα. Ο δρόμος Λαμπτύρι – Καλλιθέα έκλεισε για τρεις ώρες περίπου αλλά τελικά άνοιξε μετα από παρεμβασεις.
po-staraka-oinaxos2Σύσκεψη αυτήν την ώρα πραγματοποιείται στο δημαρχείο του Θέρμου παρουσία της δημοτικής αρχής , του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλ/νιας Γιάννη Τέγα, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, για τον καλύτερο συντονισμό.
Υπερχείλιση στον Ιναχο
Προβλήματα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και στον ορεινό Βάλτο εξαιτίας του «φουσκώματος»  του ποταμού Ιναχου και στην περιοχή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά
po-staraka-oinaxos3Η κ. Σταρακά συνοδεύεται από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή και τον προϊστάμενο των Τ.Υ. της Περιφερειακής Ενότητας κ. Παππά, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης και ο αντιδήμαρχος Βασ. Γάκης.
Το κλιμάκιο έχει επισκεφτεί το Αγρίδι, τον Εμπεσό και τους Αμοργιανούς και σημεία όπου το ποτάμι έχει υπερχείλιση, έχει παρασύρει χωμάτινα αναχώματα αι έχει πλημμυρίσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκοτόπια.
po-staraka-oinaxos4Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα σε κτηνοτροφικές μονάδες. όμως η κακοκαιρία και οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται και γι’αυτο υπάρχει ανησυχία, μήπως το πρόβλημα επιδεινωθεί.
po-staraka-oinaxos5



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου