Το μπαλάκι στο Eurogroup "πέταξε" ο Donald Tusk, λέγοντας με αυτό τον τρόπο εμμέσως "όχι" σε Σύνοδο Κορυφής. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν λίγο, επιβεβαίωσε την επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο είπε πως "το Eurogroup πρέπει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα ημερών και όχι εβδομάδων". Πρόσθεσε πως "συμβουλεύτηκα στενά τον πρόεδρο του Eurogroup και της Κομισιόν". 
"Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση νέας αβεβαιότητας για την Ελλάδα", τόνισε και συμπλήρωσε "είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει με τους υπουργούς Οικονομικών". 
Χθες, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων και την ανακοίνωση του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ότι "ναυαγεί" πλέον κι επισήμως το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου Eurogroup τη Μ. Πέμπτη έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητούσε την έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής προκειμένου "διασφαλιστεί η τήρηση της Συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα".
"Οχι" και από Schaeuble 
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble ο οποίος ανέφερε ότι δεν βλέπει ανάγκη αυτή τη στιγμή για τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. για την Ελλάδα.
Ερωτηθείς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο για το εάν έχει έρθει η ώρα για μία τέτοια συνάντηση, ο Schaeuble απάντησε κατηγορηματικά "όχι" όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι Θεσμοί στις συνομιλίες με την Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει τόση πρόοδο" όση απαιτείται από τον πρόεδρο του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem προκειμένου να συγκαλέσει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Όταν καλυφθούν οι προϋποθέσεις, θα συγκληθεί η συνάντηση, είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, "δεν γνωρίζω να είναι προγραμματισμένο οτιδήποτε άλλο" αυτή τη στιγμή.