Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο λόγω εμπλοκής...

Χρηματιστήριο σε πτώση



Με μεγάλη πτώση, που έχει φτάσει ακόμη και το 5%, άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω της αβεβαιότητας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων...
μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται γύρω στις 570 μονάδες, με τον τζίρο κοντά στα 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ απώλειες άνω του 5% καταγράφει και ο FTSE 25. Τη μεγαλύτερη ζημιά φαίνεται να υφίστανται οι τραπεζικές μετοχές, με τον αντίστοιχο δείκτη να πέφτει περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής ώστε να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα, η μετάθεση των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για μετά το Πάσχα και η απόδοση ευθυνών για την εμπλοκή από την κυβέρνηση στο ΔΝΤ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι από τους παράγοντες που συμβάλλουν στο αρνητικό κλίμα.

Επιπλέον έχει καταγραφεί διαφωνία και μεταξύ των θεσμών για τα οικονομικά στοιχεία.

Εν αναμονή των εξελίξεων που πλέον δρομολογούνται περίπου για τα μέσα Μαΐου, η ανησυχία στην αγορά είναι περισσότερο από έκδηλη, ειδικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου για να πληρώσει τις δαπάνες της.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου