Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

"Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους"...

Η Ευρώπη να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία ζήτησαν οι ΗΠΑΤη σημασία η Ευρώπη όπως θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία τόνισε ο Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Όπως μεταδίδει...
ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του, αναφερόμενος στην χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Οικονομικών Jacob Lew με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου είπε πως οι δύο άνδρες συζήτησαν τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας της Ελλάδας, του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών, για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων και να εξευρεθεί εγκαίρως μια βιώσιμη πορεία προς τα εμπρός.
"Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε τη σημασία η Ευρώπη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ανακούφισης χρέους”, προσθέτοντας ότι όλα τα μέρη χρειάζεται να είναι ευέλικτα ώστε να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις".
Υπενθυμίζεται ότι χθες, με μια ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα David Pearce κάλεσε τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. "Η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους και πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει στην ανάπτυξη" έγραψε ο David Pearce.
Παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει επανειλημμένα την στήριξή τους στη θέση του ΔΝΤ το οποίο καλεί τους Έλληνες να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και για την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους. "Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την Ευρώπη, το ΔΝΤ, και την Ελλάδα να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συμφωνήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα σε εύθετο χρόνο" καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Pearce.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου