Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Δικαιοσύνη είπατε;

po-filisΑρχίζουμε να συμπεραίνουμε πως οι δήμαρχοι Ξηρόμερου και Ακτίου – Βόνιτσας, έχουν γίνει τα αγαπημένα παιδιά της κυβέρνησης. Φαίνεται πως η κίνηση που έκαναν (κάποιοι κακεντρεχείς την είπαν κωλοτούμπα βέβαια…) οι δήμαρχοι με το να δεχτούν τα σκουπίδια της Ηλείας και ίσως και η κουμπαριά του κ. Γαλούνη με τον υπουργό των Εσωτερικών δημιούργησαν ένα πολύ καλό κλίμα και η κυβέρνηση τούτη ξέρει να ανταποδίδει και να μην χαλάει χατίρια…http://www.agriniopress.gr

Έτσι μόλις πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε πως οι μαθητές της Γ’ λυκείου από Βόνιτσα, Πάλαιρο, Μύτικα και Αστακό, εντάχθηκαν στις ευεργετικές διατάξεις νομοθετικής ρύθμισης και θα μπουν ως ειδική κατηγορία με ποσόστωση στις πανελλαδικές. Αιτία; Μα οι σεισμοί του Νοεμβρίου στην Λευκάδα.
Τα σχολεία αυτών των περιοχών έκλεισαν για…  δυο μέρες , ακριβώς για δυο μέρες, ώστε να ελεγχθούν , δεν είχαν κανένα απολύτως  πρόβλημα και συνέχισαν κανονικά τη λειτουργία τους. Η γειτνίαση όμως με την Λευκάδα και η ανακήρυξη του δυτικού Ξηρομέρου  σε σεισμόπληκτη περιοχή, ήταν αρκετά ώστε να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις της ρύθμισης. Έτσι δεκάδες μαθητές έχουν την δυνατότητα να μπουν με πολύ χαμηλότερους βαθμούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως ειδική κατηγορία, παίρνοντας προφανώς  την θέση άλλων υποψηφίων που αυτήν την περίοδο «σκίζονται» στο διάβασμα για έναν καλό βαθμό.
Μήπως όμως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και στον δήμο Αγρινίου κάτι τέτοιο; Τόσοι και τόσοι αγρινιώτες π.χ. έχουν εξοχικά στη Λευκάδα και σίγουρα υπέστησαν σοκ για τις περιουσίες τους!  Και μεις κουνηθήκαμε και φοβηθήκαμε από τους σεισμούς κύριοι της κυβέρνησης!  Άμεσα ο δήμαρχος να στείλει επιστολή στον Φίλη. Έτσι κι αλλιώς και στην περίπτωση της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας ο υπουργός δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει τι έγινε και το έκανε το ρουσφετάκι του. Γιατί όχι κι εδώ;Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου