Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Πιτέλα: Όχι πρόσθετα μέτρα από την Ελλάδα...



Αντίθετος με την υιοθέτηση προληπτικών μέτρων από την κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος...
ζήτησε τη σύγκληση έκτακτης συνόδου της Ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup.

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από την Ελλάδα να λάβει πρόσθετα μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτόν τον εκβιασμό. Η διακύβευση είναι πολύ μεγάλη για την Ευρώπη», σημείωσε.

«Πρέπει όλοι να δουλέψουμε για να αποφευχθεί η κρίση στην Ελλάδα, στην πορεία προς το δημοψήφισμα στην Βρετανία, ειδικά τώρα που εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Πιτέλα, αν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει μια λύση, παρά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τότε η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την ερχόμενη εβδομάδα.

«Θέλουμε μια δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης και τη συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου