Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

“Κλείδωσε” το σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Στις 8 Ιανουαρίου το κρίσιμο ραντεβού με το κουαρτέτο που επιστρέφει στην Αθήνα. Τα "αγκάθια" της διαπραγμάτευσης. Τι είπε ο Φλαμπουράρης για τις συντάξεις.
 
Μέγαρο Μαξίμου - κουαρτέτο - Ντέλια Βελκουλέσκου - Ντέκλαν Κοστέλο - Νικόλα Τζιαμαριόλι - Ράσμους Ρέφερ
Σε ρυθμούς τρόικας ξαναμπαίνει η κυβέρνηση που στις 8 Ιανουαρίου καταθέτει στους επικεφαλής των δανειστών το σχέδιό της για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ώστε στις 15 Ιανουαρίου να προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο.
Στα “αγκάθια” της διαπραγμάτευσης περιλαμβάνονται το νέο φορολογικό για αγρότες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις καθώς και αν θα αυξηθεί η φορολογία στα ενοίκια.

Ζητούμενο είναι και η περαιτέρω ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, ώστε να μην καταλήξουν σε ξένα funds πρώτη κατοικία και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ στην παρούσα αξιολόγηση θα συμφωνηθεί και το μεσοπρόθεσμο με όλο το πακέτο μέτρων της επόμενης τριετίας.

Φλαμπουράρης: Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, δίνουμε μάχη για τις επικουρικές

Γεύση για το τί θα περιέχει το νομοσχέδιο, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι θα κατοχυρωθούν πλήρως οι κύριες συντάξεις και θα μειωθούν οι επικουρικές από 15 μέχρι 20%.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκε βέβαιος ότι, «οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης θα ψηφίσουν και το ασφαλιστικό​ και τη λύση για τα κόκκινα δάνεια» και κάλεσε όλα τα κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση, αποκλείοντας παράλληλα την διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Η κυβέρνηση δεν είναι εχθρός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης, αλλά, «χωρίς ισχυρές τράπεζες, δεν θα υπάρξει ανάπτυξη». Σύμφωνα με τον υπουργό είναι επιτακτική η ανάγκη απομείωσης του χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

ΝΔ: Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υποτιμηθεί τόσο η νοημοσύνη του λαού

Σε ανακοίνωσή της η γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη δηλώνει σκωπτικά ότι «ο λαός συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα, αλλά ο κ. Τσακαλώτος διαφωνεί με τον εαυτό του!» και εξηγεί: Μιλώντας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της «πρώτη φορά αριστερά» χρονιάς, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο λαός συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης  και επομένως πρώτη φορά αριστερή διαταγή και τα σκυλιά δεμένα! «Ουδέποτε στο παρελθόν είχε τόσο πολύ υποτιμηθεί η νοημοσύνη του λαού» τονίζει η κ. Βούλτεψη. 

ΠΑΣΟΚ: Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι έχει μειώσει ήδη τις συντάξεις

Για λαϊκισμό κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση στο θέμα του ασφαλιστικού μιας και ήδη έχει περικόψει συντάξεις μέσω της αύξησης των εισφορών για περίθαλψη. «Να αποδεχθούν την πρόταση της Φώφης Γεννήματα για αύξηση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού, με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Και να μη επαναφέρουν προτάσεις, όπως η αύξηση των εισφορών που υπονομεύουν την οικονομία και την ανάπτυξη. Αν θέλουν σοβαρά ενίσχυση του διαπραγματευτικού μετώπου ,τους περιμένουμε στη Βουλή. Ενώπιον του ελληνικού λαού», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ένωση Κεντρώων: Όσα λέει η κυβέρνηση είναι ανούσια

Η Ένωση Κεντρώων, από την πλευρά της, σχολιάζοντας τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί κατοχύρωσης της κύριας σύνταξης τονίζει: «Με την υπογραφή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έχουν καταδικαστεί σε περικοπές και οι κυρίες συντάξεις. Επομένως τα όσα λέει η κυβέρνηση είναι ανούσια».





Στείλε το σχολιό σου
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου