Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Παραπομπή Χαρδούβελη στον εισαγγελέα...




...για το πόθεν έσχες...
Για τις ελλείψεις στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, καλείται να αποφασίσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς ο   Χαρδούβελης δεν είχε υποβάλλει σχετικές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αν και...
ήταν υπόχρεος για την περίοδο 2011 – 2012.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχετικός φάκελος για τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος τότε ήταν διευθυντής του τότε πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Την εξέταση του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών είχε ζητήσει ο πρώην υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, τονίζοντας πως μετά από έρευνα προέκυψε πως

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου