Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Αντιπαράθεση και χαρακτηρισμοί για τους μισθούς δημάρχου, αντιδημάρχων και συνεργατών

po-dimotiko-28-9-15aΜε σκληρή ανακοίνωση που περιλαμβάνει πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς απάντησε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, σε δημοσίευμα και σε στήλη σχολίων της εφημερίδας «Εβδομάδα» του Αγρινίου, σχετικά με τους μισθούς του ιδίου, των αντιδημάρχων αλλά και των ειδικών συνεργατών του.
Η εφημερίδα, που κυκλοφόρησε προχθές κάνει μεταξύ άλλων λόγο για στοιχεία που αντλήθηκαν από την «Διαύγεια” του δήμου Αγρινίου. παραθέτοντας και τις σχετικές μισθοδοσίες. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως υποστηρίζεται, στο δημοσίευμα, οι μισθοί δυο μόλις συνεργατών για έναν μήνα ανέρχονται σε 4.569,94 ευρώ. Του δε δημάρχου καθαρά σε 2.407 ευρώ καθαρά ή των αντιδημάρχων σε περίπου 2.000 ευρώ.
Η παράθεση των στοιχειών και τα σχετικά σχόλια, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου, που χθες μάλιστα στα περιθώριο συνέντευξης τύπου, είχε μιλήσει για «εκβιαστές» και «τσιράκια» , χωρίς όμως να κατονομάζει.
Σήμερα όμως, προέβη σε δήλωση σχετικά με τα σχόλια της «Εβδομάδας», όπου αναφέρεται στις αποζημιώσεις του ιδίου και των αντιδημάρχων του, όχι όμως και των συνεργατών του (σ.σ. να θυμίσουμε πως προσλαμβάνει και πέμπτο  συνεργάτη) και χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς κατά  της εφημερίδας.
Πάντως να σημειωθεί πως στην ίδια εφημερίδα και στο βασικό της θέμα, γίνεται λόγος για δυο δημοπρασίες – «μαιμου» στον δήμο Αγρινίου, σχετικά με τις επικείμενες γιορτές των Χριστουγέννων.
Αναλυτικά τα σχόλια που προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου:
koi-ebdomada-misthoi– Μα γίνεται πάρτι στο Δήμο Αγρινίου θα αναρωτηθείτε; Και δικαιολογημένα ίσως, καθώς ο δήμαρχος της πόλης δια του facebook (σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τη λένε μερικοί και μερικές) δήλωσε και έγραψε ότι: «το πάρτι στο δήμο Αγρινίου, τελείωσε». Να όμως που αυτό συνεχίζεται και μάλλον σε ξέφρενους ρυθμούς. Πολύ ξέφερνους ρυθμούς αν κρίνουμε από αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε.
–  Ας πούμε για παράδειγμα για την μισθοδοσία ειδικού συνεργάτη του δημάρχου Αγρινίου για τον μήνα Σεπτέμβριο. Πόσο λέτε νε είναι αυτή; Ιδού λοιπόν και σύμφωνα με το ΔΙΑΥΓΕΙΑ για αμοιβή-μισθό ενός ειδικού συνεργάτη και ενός απλού συνεργάτη το Ταμείο του Δήμου κατέβαλε σε αυτούς για τον μήνα Σεπτέμβριο, συνολικό ακαθάριστο ποσό ύψους  4.569,94 ευρώ!!!! Μάλιστα…. Για δύο ανθρώπους, την μνημονιακή εποχή που ζούμε ο δήμος Αγρινίου δίνει 4,5 χιλιάρικα!!!
–  Εσύ παιδί μου ή αναγνώστη μας, εσύ που δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ στον ιδιωτικό τομέα ή εσύ παιδί μου φίλε αναγνώστη που δουλεύεις στο δημόσιο πόσα παίρνεις τον μήνα; 580 μικτά;740; μικτά; 1.020 μικτά;  Ή μήπως παίρνεις 2.250 μικτά όπως ο συνεργάτης και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Αγρινίου; Το πάρτι ή καλύτερα το πάρτι με τα ούζα που συνεχίζεται, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου….. Κάνουμε λάθος κύριε δήμαρχε;
–  Δεν κάνουμε λοιπόν λάθος. Και δεν κάνουμε λάθος γιατί πολύ απλά διαβάζουμε και γράφουμε αυτά που βλέπουμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Δεν κάνουμε λάθος και στο μισθό του δημάρχου που χωρίς τα εκτός έδρας κ.λ.π. για τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν ακαθάριστα 3.400 ευρώ και καθαρά 2.407,95 ευρώ. Μια χαρά δεν είναι τη σήμερον ημέρα; Μια χαρούλα θα έλεγα και δεν κάνουμε λάθος.
–  Χμ, όπως δεν κάνουμε λάθος και για την αντιμισθία των αντιδημάρχων, που ανέρχεται για τον μήνα Σεπτέμβριο χωρίς οδοιπορικά, εκτός έδρας κ.λ.π. στο ποσό των 10.800 ευρώ και κάτι ψιλά. Το ποσό αυτό αφορά τους έξη (6) από τους οκτώ (8) αντιδημάρχους καθώς οι δύο εξ’ αυτών (οι κύριοι Γκούντας και Γρίβας) είναι χωρίς αντιμισθία. Καθόλου άσχημα και γι’ αυτούς αφού 2 χιλιάρικα και κάτι μάλλον είναι υπεραρκετά τις ημέρες τούτες. Δεν είναι;
–  Αδικημένος πάντως σε οικονομικό επίπεδο καθώς έχει και φόρτο εργασίας είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου κ. Κώστας Ρόκκος που μόλις και μετά βίας απολαμβάνει ως αντιμισθία για τη θέση του αυτή, τα 720 ευρώ μικτά (690 καθαρά) τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Στάθμευσης κ. Θεόδωρος Σεϊτανίδης με εμφανώς λιγότερο φόρτο εργασίας παίρνει ως μισθό ακριβώς 700 ευρώ καθαρά και βεβαίως πολύ λιγότερα του προέδρου των Παιδικών Σταθμών και λοιπής Πρόνοιας κ. Καρακώστα που ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ 1.082 ευρώ!!!
–  Είδατε από αυτά τα ολίγα που διαβάσατε ανωτέρω γιατί και πως είμαστε εθισμένοι στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Και βέβαια άλλα και σπoυδαιότερα που βλέπουμε και διαβάζουμε σε αυτό προς ώρας και κατά ώρας δεν είναι δημοσιεύσιμα. Αργότερα ΘΑ είναι….
–  Πάντως και για να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες, οι αναφερόμενοι ανωτέρω, δεν παίρνουν χρήματα παραπάνω ως αντιμισθία ή έξοδα παράστασης, από αυτά που προβλέπουν οι νόμοι. Αυτά, ακριβώς προβλέπουν στα ανώτερα τους όρια και είναι ενδεικτικό ότι οι αιρετοί μας, αυτά τα όρια, τα εξαντλούν.
–   Όπως ενδεικτική και χαρακτηριστική είναι και η συμπεριφορά των μνημονιακών κυβερνήσεων μας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) απέναντι στους μισθούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών σε σύγκριση με αυτή των πολιτικών μας εκπροσώπων που ασκούν και εφαρμόζουν την μνημονιακή πολιτική. Με τις υγείες μας και φυσικά… την ψήφο μας.
Η απάντηση Παπαναστασίου:
Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
« Τα φερέφωνα και τα χαλκεία του χθες, έχοντας χάσει τις δουλειές και την απευθείας πρόσβαση που είχαν στα ταμεία του Δήμου, πεσμένοι ήδη στους… λάκκους που σκάβουν, προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά με το έσχατο «όπλο» που διαθέτουν: τον λαϊκισμό.
Τα τεράστια προβλήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε, στη βάση της ισχυρής εντολής των Δημοτών, οι οποίοι μας ζήτησαν να γυρίσουμε σελίδα και, μακριά από τις πρακτικές του χθες και τις μικροκομματικές κοκορομαχίες, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, μετατρέποντας το Δήμο σε τόπο να ζεις, δεν μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε, ούτε λεπτό, με τους… Άγγελους εξάγγελους, τους γερμένους πάνω σ’ ένα δεκανίκι, οι οποίοι είχαν γλώσσα μόνο για να γλείφουν. Εξάλλου, «τα νέα που μας έφεραν ήταν όλα μια ψευτιά κι ας ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας».
Παρόλα αυτά, επειδή, κυρίως για θέματα ηθικής τάξης, δεν πρόκειται να αφήσω τίποτε αναπάντητο, θα ήθελα να θυμίσω ότι:
1.     Ο μισθός του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των συνεργατών τους, προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
2.     Το καθεστώς μισθοδοσίας των αιρετών, έχει υποστεί δίκαιες περικοπές που αγγίζουν το 60%, για τους Δημάρχους, ενώ υπάρχουν Αντιδήμαρχοι οι οποίοι επιτελούν τεράστιο έργο δουλεύοντας αμισθί.
3.     Οι επιτροπές των Δήμων καθώς και τα δημοτικά τους συμβούλια, δεν αμείβονται, όπως συμβαίνει με τις επιτροπές της Βουλής ή τις επιτροπές της ευρύτερης Δημόσιας Διοίκησης.
4.     Από τον ονομαστικό μισθό του ο Δήμαρχος καταβάλλει, ως οφείλει, όλες τις προβλεπόμενες ιατροφαρμακευτικές και συνταξιοδοτικές εισφορές προς το Ταμείο στο οποίο υπάγεται, άρα στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερο.
5.     Οι περικοπές αυτές, ανεξάρτητα από το δημοσιονομικό όφελος που αυτές επιτυγχάνουν, από τη μία ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και από τη άλλη συμβάλλουν στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.
Την ώρα που τα προγράμματα ΕΣΠΑ εξανεμίζονται, οι φόροι μεγεθύνονται, οι συντάξεις μειώνονται, οι Δήμοι λειτουργούν κοινωνικές δομές χωρίς πόρους, κάποιοι εξαντλούν το… λειτούργημα τους στην εκτόξευση λάσπης. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι η λάσπη εκτοξεύεται προς τα κει που δεν κολλάει.
Κατά τα λοιπά: Οι επί σειρά ετών αποκλειστικά «Δημοτικοί προμηθευτές» ας σιωπήσουν……..
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΒΔΟΜΑΔΑ»  ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, πολύ σύντομα (ΑΜΕΣΑ) θα κληθεί να απαντήσει πειστικά και αρμοδίως για τα όσα ισχυρίζεται και περιλαμβάνονται στις δηλώσεις του όπως αυτές  καταγράφονται, σε ανακοίνωση του Δήμου Αγρινίου με το τίτλο «Απάντηση σε δημοσίευμα για μισθούς Δημάρχου και συνεργατών», που απεστάλη στα τοπικά ΜΜΕ στις 23/11/2015 και λαμβάνει ήδη τη σχετική δημοσιότητα απ’ αυτά.
Ο δήμαρχος Αγρινίου θα κληθεί αρμοδίως να απαντήσει αρχικά και να αποδείξει στη συνέχεια ότι:
  1. Αναφέρεται στην εφημερίδα μας (ΕΒΔΟΜΑΔΑ) και στον εκδότη-διευθυντή της (Δημ. Μπακής).
  2. είμαστε ΦΕΡΕΦΩΝΑ και ΧΑΛΚΕΙΑ.
  1. έχουμε χάσει την απευθείας ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
  1. «είμαστε άγγελοι εξάγγελοι γερμένοι πάνω σ’ ένα δεκανίκι, με γλώσσα μόνο για να γλείφουν».
  1. Ήμασταν οι επί σειρά ετών, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, «ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ».
Όταν με το καλό απαντήσει στα παραπάνω αλλά και η Ελληνική Δικαιοσύνη (προσφεύγουμε άμεσα σε αυτή) θεωρήσει τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ του και τις ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ του, πειστικές και τις πάρει «τοις μετρητοίς», τότε και ΜΟΝΟ τότε, θα ασχοληθούμε σοβαρά, μαζί του.
Έως τα τότε όμως και βασικά, λόγω του περιεχομένου της ανακοίνωσης του, θα τον αντιμετωπίζουμε ως τον άνθρωπο που έχει την «μύγα και μυγιάζεται»  και για άλλα πράγματα από ότι περιλαμβάνονται στο σχετικό Δ.Τ..
Υ.Γ.: 1. Αντί δηλαδή να απαντήσει ο δήμαρχος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ στο κύριο και βασικό θέμα της εφημερίδας μας  (20/10/2015) που ήταν «Άρτζι Μπούρτζι και λουλάς-Κουλουβάχατα & Αχταρμάς, από τον Δήμο Αγρινίου και την Κοινωφελή του Επιχείρηση ΑΣΤΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΜΑΪΜΟΥ», απαντάει (με άκρως ψευδές εξυβριστικό ή υβριστικό τρόπο), σε άλλο θέμα που είναι άσχετο αλλά και κυρίως, χωρίς μομφή για τον ίδιο όσον αφορά τον μισθό του, των αντιδημάρχων του ή των δημοτικών του συμβούλων.
ΑΓΡΙΝΙΟ 23/10/2015
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΕΚΔΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου