...από τη συνεδρίαση, για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.
Ένταση, νεύρα και διακοπές στη βουλή...
Με ένταση και διαμαρτυρίες που οδήγησαν στην αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλη και τη διακοπή της συνεδρίασης στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι...
η συζήτηση δεν πρόλαβε να φτάσει τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, καθώς τα πνεύματα οξύνθηκαν στα διαδικαστικά.
Συγκεκριμένα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διαφώνησαν έντονα στους χρόνους βάσει των οποίων αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων να συζητηθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
«Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις γιατί διεξάγεται τόσο πιεστικά η συζήτηση για τόσο σημαντικό ζήτημα που το έχει εξαγγείλει πολλάκις ο πρωθυπουργός», είπε ανοίγοντας το κύκλο της αντιπαράθεσης ο κ. Αυγενάκης από τη ΝΔ και πρόσθεσε: « δεν έχουμε κάποια προθεσμία που πρέπει να τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα.
«Έγινε προσπάθεια να μην κρεμαστούν σε αυτό το νομοσχέδιο και στη σύμβαση ΟΔΙΕ, τροπολογίες με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, να είναι καθαρά για να γίνει ουσιαστική κουβέντα», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης που βρίσκονταν στην αίθουσα.
Ωστόσο η ένταση δεν κόπασε με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να συνεχίζουν να κατηγορούν την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να συμπτύξει τους χρόνους της. « Αδικείτε τη δική σας πρωτοβουλία και υπό αυτές τις συνθήκες η συναίνεση είναι πολύ δύσκολη. Δεν εξηγείτε το επείγον άρα δημιουργεί βάσιμες ή αβάσιμες υποψίες ότι πάμε γρήγορα για να τελειώνουμε γρήγορα», υποστήριξε ο Παπαθεοδώρου από το ΠΑΣΟΚ.
Κάπου εκεί ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλης, αποχώρησε από τη συζήτηση διαμαρτυρόμενος και αυτός για τον χρόνο. « Επειδή δεν ανήκω στους 10 σοφούς και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη διαδικασία , θα αποχωρήσω από τη διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας», είπε.
πό την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός κ. Παππάς επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα, λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κυβέρνηση θα επιδιώξει διάλογο και ευρύτερες συναινέσεις. Σημείωσε δε πως το νομοσχέδιο δεν έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας, καθώς όπως είπε, έχει αναρτηθεί σε διαβούλευση από τα τέλη του Ιούλη.
«Κοινοβουλευτικός νομοθετικός χρόνος δεν είναι ταυτόσημος με τη δημόσια διαβούλευση», διέκοψε η κ. Κανέλη μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης έντασης όπου ο υπουργός προσπαθούσε να μιλήσει και οι βουλευτές να θέσουν επιτακτικά το ζήτημα του χρόνου. Ο κ. Αυγενάκης μάλιστα, άφησε και αιχμές στη κυβέρνηση για τη συναντήσεις με τους καναλάρχες.
Τελικά η Πρόεδρος της επιτροπής, κ. Καφαντάρη, αναγκάστηκε να διακόψει προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Όταν δε η συζήτηση ξεκίνησε και πάλι, η αντιπολίτευση ζήτησε ψηφοφορία, η οποία όμως όπως ήταν και λογικό δικαίωσε την πλειοψηφία, κλείνοντας έτσι το ζήτημα.
Πάντως σε εκείνο το σημείο παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής, που ξεκαθάρισε στους συναδέλφους του, ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο, καθώς οι πλειοψηφίες στο Σώμα ρυθμίζονται από την αρχή της δεδηλωμένης.
Αξίζει να επισημανθεί πως ο κ. Παναγούλης, με δήλωση αμέσως μετά την αποχώρησή του από την επιτροπή, χαρακτήρισε την ενέργειά του ως πρώτη κίνηση απέναντι σε μια αντίληψη νομοθεσίας
newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου