Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αποκάλυψη tvxs.gr: Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ ζητούσαν από τον Θεοχάρη προαγωγές “ημετέρων”

     simos theocaris

Για "success story ρουσφετιού" κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ΝΔ, μετά τις αποκαλύψεις του tvxs.gr ότι στελέχη του κόμματος της τότε κυβέρνησης "βομβάρδιζαν καθημερινά με επίσημα και ενυπόγραφα αιτήματα, τη Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων για αναβαθμίσεις δικών τους ανθρώπων". Δείτε τα έγγραφα

Για ένα «απροκάλυπτο πάρτι ρουσφετιών» κατηγορεί την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, βασιζόμενος στις αποκαλύψεις του tvxs.gr, που έβγαλε στη δημοσιότητα έγγραφα βάσει των οποίων, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ ζητούσαν την τοποθέτηση συγκεκριμένων ανθρώπων σε συγκεκριμένες θέσεις.
Όπως γράφει χαρακτηριστικά το tvxs, “Την ώρα που υποτίθεται πως η κυβέρνηση έδινε τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και η τρόικα απαιτούσε την πλήρη ανεξαρτησία του πιο βασικού πυλώνα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, το κόμμα και οι βουλευτές της ΝΔ υπονόμευαν κάθε προσπάθεια αξιοκρατικής λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων: Βομβάρδιζαν καθημερινά, με επίσημα και ενυπόγραφα αιτήματα, τη Γραμματεία για αναβαθμίσεις, τοποθετήσεις και προαγωγές «ημετέρων».
Ανάμεσα στους υπουργούς που έδιναν τις εντολές υπέρ των «ημετέρων» ήταν, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύονται, ο τότε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας – με επίσημη σφραγίδα και υπογραφές – καθώς επίσης και ουκ ολίγοι γαλάζιοι βουλευτές.
Χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, με επίσημη επιστολή του προς τον τότε Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ζητά:
*Ο Σ.Π. που υπηρετεί ως υποδιευθυντής στη ΔΟΥ Γλυφάδας να λάβει τη θέση του διευθυντή στην ίδια ΔΟΥ.
*Ο Γ.Χρ. που υπηρετεί στη ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών ως επόπτης να λάβει τη θέση προϊσταμένου τμήματος ελέγχου στη ΦΑΕ Αθηνών.
172053g-eggrafo1tel
Η Νέα Δημοκρατία είχε δημιουργήσει και ειδικό “Τομέα Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος”, που όπως φαίνεται είχε αναλάβει την προώθηση παρόμοιων αιτημάτων:
172053g-eggrafo4tel
172053g-eggrafo2tel
Σε τρίτο έγγραφο, ο κ. Σιάχος του «Τομέα Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος» της ΝΔ καλεί τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων «να δει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον» τις περιπτώσεις των:
* Τ.Π. που ζητά να μετακινηθεί από τη ΔΟΥ Αμαρουσίου σε Δ ή ΙΓ ΔΟΥ.
* Ρ. Σ. που ζητά απόσπαση ή μετάταξη για το τελωνείο Μυκόνου.
172053g-eggrafo6tel
Τέλος, σε ένα έγγραφο εμφανίζεται ως αποστολέας και ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γεώργιος Γεωργαντάς
172053g-eggrafo8tel
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Το ρεπορτάζ του Tvxs, σύμφωνα με το οποίο στη Γενική Γραμματεία Εσόδων επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε στηθεί ένα απροκάλυπτο πάρτι ρουσφετιών, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, η οποία και καλείται να δώσει άμεσα εξηγήσεις. Δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται η αξιωματική αντιπολίτευση τη δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή που οι πολίτες εξοντώνονταν από τους φόρους και η φοροδιαφυγή των ισχυρών κάλπαζε, η μνημονιακή κυβέρνηση επέλεγε να καταστήσει τη Γενική Γραμματεία Εσόδων «μαγαζάκι» της.
Όπως φαίνεται, το μόνο story που ήταν πετυχημένο για τη ΝΔ ήταν αυτό του ρουσφετιού».
Πηγή: tvxs.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου