Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

FT: Η Ελλάδα δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις

euroeu
Πολλοί αξιωματούχοι της Ευρωζώνης αμφισβητούν πλέον ότι η Ελλάδα έχει τους πόρους για να καλύψει τόσο τα 1,7 δισ. ευρώ που χρειάζεται για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Μαρτίου αλλά και τα 450 εκατ. στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 9 Απριλίου.
Σε σχετικό δημοσίευμα, οι FT αναφέρουν ότι, ο Erik Nielsen, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit, πιστεύει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για την χώρα, αλλά όχι και για την ευρύτερη περιοχή -εν μέρει λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης.
«Για την ώρα, τα πάντα καλύπτονται από το QE», δήλωσε από την πλευρά του ο Phillippe Gudin de Vallerin, επικεφαλής οικονομολόγος της Barclays στην Ευρώπη.
Ο ίδιος, ωστόσο, ανησυχεί πως ένα Grexit θα στείλει το μήνυμα ότι η συμμετοχή μιας χώρας στην Ευρωζώνη δεν είναι αναστρέψιμη, κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει τους επενδυτές να εξετάσουν σκληρότερα χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες.
«Θα δείξει ότι o καθένας αν το επιθυμεί μπορεί να αποχωρήσει», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τότε, οι επενδυτές θα αρχίσουν να αναζητούν ποια χώρα θα είναι η επόμενη που θα φύγει από την Ευρωζώνη…
Διαβάστε ακόμη: Η Τρόικα απορρίπτει το σύνολο των “μεταρρυθμίσεων” Βαρουφάκη – Τσίπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου