Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Αλ Σάλεχ: «η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει προοδευτικό πρόσημο»

        
po-synentefxi-typou-al-salex1
To Αγρίνιο επισκέφθηκε χθες η Ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και στο πλαίσιο της επίσκεψής της παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σε γνωστό ξενοδοχείο.
Την κα Αλ Σαλεχ προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κωστακόπουλος.......
Η κα Αλ Σάλεχ χαρακτήρισε την προεκλογική περίοδο έναν ωραίο, αλλά δύσκολο αγώνα. «Είναι μια μοναδική ευκαιρία να επισκέπτεσαι διαφορετικές πόλεις και να μπορείς από κοντά να εξηγείς στους πολίτες γιατί η ψήφος τους για τις ευρωεκλογές μετράει», για να συνεχίσει λέγοντας ότι «η Ευρώπη είναι σαν το ποδήλατο, πρέπει πάντα να κάνεις πετάλι!». Η ίδια τόνισε τη σημασία της ψήφου για τις ευρωεκλογές, χαρακτήρισε περίοδο «θλιβερών εμπειριών», την περίοδο που ο Μπαρόζο διατέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ έκανε λόγο για μια Ευρώπη «τιμωρό», μια Ευρώπη που «πρέπει να αλλάξει πρόσωπο».
po-synentefxi-typou-al-salex2
Όταν κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων κλήθηκε να απαντήσει στο πως μπορεί αυτό να γίνει, η ίδια απάντησε πως το ζητούμενο ήταν πάντα μια Ευρώπη ομοσπονδιακή, χωρίς βέβαια να χαθεί η έννοια του έθνους και πως η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συλλογική. «Η Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσει προοδευτικό πρόσημο», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η σοσιαλδημοκρατία θα πρέπει να είναι ο ενισχυμένος πόλος της ο οποίος θα παρέμβει ουσιαστικά για να αλλάξει αυτή την έννοια της Ευρώπης «τιμωρού».
po-synentefxi-typou-al-salex3
«Τώρα που βγαίνουμε από την κρίση είναι θέματα που πρέπει να διευθετηθούν», ανέφερε η ίδια και ερωτώμενη στη συνέχεια, έμεινε στην θέση ότι, ναι, η χώρα βγαίνει από την κρίση και ο Έλληνας πολίτης θα αρχίσει σιγά σιγά να το καταλαβαίνει, αφού «ήδη έχουν γίνει τα πρώτα ουσιαστικά βήματα».
Κατέληξε δε πως οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν, πιστεύοντας στις δυνάμεις τους: «Τώρα όλοι ξέρουμε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να βγούμε από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου