Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Φόβος για τις αυθαίρετες κεραίες

        

koi-klepa-keraiaΜε έντονη την αγωνία στα πρόσωπα τους εμφανίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου, κάτοικοι της περιοχής του παλιού νοσοκομείου, που έχουν καταφέρει με προσφυγές και αντιδράσεις προς το παρόν να διακόψουν τη λειτουργία της αυθαίρετης κεραίας που λειτουργεί στην περιοχή τους, καμουφλαρισμένη και σε ταράτσα κατοικίας.
Οι κάτοικοι αν και βρέθηκαν στο Συμβούλιο για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου έθεσαν το ζήτημα στον Π. Μοσχολιό, που τόνισε πως μόλις έγινε γνωστό το ζήτημα αμέσως ο δήμος ενεργοποιήθηκε και πλέον ακολουθούνται οι διαδικασίες περί αυθαιρέτων, σχετικά με την κεραία. Η διευκρίνηση όμως του δημάρχου ήταν αυτή που προκάλεσε αίσθηση μιας και αποτύπωσε την πραγματική διάσταση του θέματος: Ότι δηλαδή εάν η εταιρεία τελικά αδειοδοτηθεί, τότε λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν από την πλευρά του δήμου. Να σημειωθεί πως για την τελική αδειοδότηση απαιτείται η σύμφωνη γνώμη αρκετών υπηρεσιών που εμπλέκονται.
Αυτό είναι κάτι βέβαια που οι κάτοικοι ούτε θέλουν να ακούνε, αφού η κεραία βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από κάποιες κατοικίες και πολύ κοντά σε σχολικό κτίριο. Θεωρείται δεδομένο πως θα επιχειρήσουν νομικά την επαναλειτουργία της, αφού να θυμίσουμε πως έχει ήδη αποφασιστεί η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της, με την εταιρία από την πλευρά της να υποστηρίζει πως έχει τηρήσει την νομιμότητα, κάτι όμως που όπως φαίνεται δεν ισχύει αφού από τις υπηρεσίες του δήμου διαπιστώθηκε πως είναι αυθαίρετη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου