Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο Αρβανιτόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα των ρουσφετιών του

 
 
Είναι ενδιαφέρουσα η απάντηση του υπουργού Παιδείας στην «Καθημερινή» σχετικά με τα τραγικά ελλείμματά του στη διαχείριση θεμάτων της Ανώτατης Παιδείας. Πιο ενδιαφέρουσα είναι η αποστροφή της ανακοίνωσης που αναφέρει ότι «Υπενθυμίζω άλλωστε ότι ο νόμος 4009 (σ.σ.: ο νόμος Διαμαντοπούλου που ψηφίστηκε από τα 4/5 της Βουλής και το κόμμα του κ. Αρβανιτόπουλου) κατέστη εφαρμόσιμος με τις αλλαγές που φέραμε με τον νόμο 4076 για το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών και την εισαγωγή της διαδικασίας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Αυταπόδεικτο! Ο νόμος κατέστη εφαρμόσιμος, αλλά τα πανεπιστήμια είναι κλειστά τρεις μήνες τώρα! Αυτό είναι αντίστοιχο με το «η εγχείρηση επέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε».

Υπήρξε τραγική η διαχείριση της τωρινής κρίσης από τον υπουργό Παιδείας, με τα πανεπιστήμια να παραμένουν κλειστά επί μήνες, αλλά τραγικότερη ήταν η προετοιμασία της κρίσης που έχει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Να υπενθυμίσουμε ότι διά χειρός Αρβανιτόπουλου δόθηκε παράταση στη θητεία των πρυτάνεων (Πελεγρίνη, Σιμόπουλου κ.λπ.) οι οποίοι τώρα σήκωσαν το μπαϊράκι κι έφεραν σε απελπισία χιλιάδες οικογένειες φοιτητών. Δική του πρωτοβουλία ήταν η συνδιαχείριση των ακαδημαϊκών θεμάτων από τους πρυτάνεις με τα Συμβούλια Διοίκησης.
(...)
Πριν από τη χρεοκοπία, όταν ο πολιτικός χρόνος κινείτο σχετικά αργά, οι αντιμεταρρυθμιστές πολιτικοί καρπώνονταν τις ψήφους· οι επόμενοι υπουργοί λούζονταν τα λύματα των παρεμβάσεών τους και η κοινωνία πλήρωνε διά ελλειμμάτων το μάρμαρο. Τώρα όμως ο πολιτικός χρόνος κινείται ταχύτατα και ο κ. Αρβανιτόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα των ρουσφετιών του.

Ένα δίκαιο άρθρο για την κρίση σε ΕΚΠΑ-ΕΜΠ από τον Πάσχο Μανδραβέλη εδώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου