Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Eργα πολιτικής προστασίας στο Ξηρόμερο.

3,1 εκατομ. ευρώ για το 4ο Δημοτικό του Μεσολογγίου.
Την έγκριση χρηματοδότησης, που σημαίνει έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης, έργων πολιτικής προστασίας σε περιοχές του Ξηρομέρου που επλήγησαν από πυρκαγιές το 2007 ανακοίνωσαν  ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος και ο νομάρχης Θύμιος Σώκος μετά την συνάντησή τους στη νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας.
Όπως εξήγησε ο κ. Αποστολόπουλος η χρηματοδότηση των πρώτων, από μια σειρά έργων σε πυρόπληκτες περιοχές του νομού, εξασφαλίσθηκε από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (γνωστό και ως Ταμείο Μολυβιάτη).
Τα έργα που θα υλοποιηθούν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 754.400€
Ακόμη ο κ. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου με προϋπολογισμό 3.100.000 €.
Σε δήλωσή του ο κ. Σώκος επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας συνεργάζονται στενά ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του νομού μας.
Οι σημερινές εντάξεις έργων σε συνδυασμό με τις προηγούμενες (νέα σχολικά κτίρια στο Αγρίνιο, ύδρευση Μύτικα, έργα οδοποιίας από το ΕΣΠΑ ) μειώνουν κατά πολύ την έλλειψη υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία σε πολλούς τομείς που είχαν δημιουργήσει μεγάλο έλλειμμα στα θέματα ανάπτυξης».


2 σχόλια:

  1. ΤΟ 2008 ΚΑΙ 2009 Η ΝΔ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΞΕΧΑΣΙΟΥΛΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10.38 den yparxei ayto poy les,
    ta kondylia den pistwthikan pote..
    .....toylaxiston se 2 dimoys poy kserw ekei

    ΑπάντησηΔιαγραφή