Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Εμπιστοσύνη Παπανδρέου στον Θ. Μωραϊτη

Η παραμονή του Θάνου Μωραΐτη στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ουσιαστικά αποτελεί ανανέωση της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Αιτωλ/να Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα όμως επιβεβαιώνει και τις άριστες σχέσεις του Υφυπουργού με τον Γιώργο Παπανδρέου, στο πλευρό του οποίου στάθηκε από την πρώτη στιγμή, σε στιγμές επιτυχίας, αλλά κυρίως σε στιγμές δοκιμασίας και αμφισβήτησης. Έτσι δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το ότι ο 40χρονος βουλευτής εντάχθηκε στην πολιτική ηγεσία ενός νέου Υπουργείου που κλήθηκε να εφαρμόσει μια από τις βασικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά. Αυτήν της Πράσινης Ανάπτυξης, ως ενός μοντέλου που «απαντά» σε κρίσιμα σύγχρονα ερωτήματα, δίνοντας μια διαφορετική προοπτική για το μέλλον της χώρας.
Το Υπουργείο μέχρι σήμερα ήταν από τα πλέον αποδοτικά της 11μηνης διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, με την προετοιμασία, κατάθεση και ψήφιση δεκάδων πολύ σημαντικών νομοσχεδίων για το Περιβάλλον και την Ενέργεια, προβάλλοντας έτσι για πρώτη φορά μια συντονισμένη πολιτική στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές παρεμβάσεις του Υπουργείου, ήταν αυτή της θέσης του για την εκτροπή του Αχελώου, η εξάπλωση και ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την παράλληλη παράκαμψη της γραφειοκρατίας που είχε παγιδευμένους εκατοντάδες επενδυτές. Στον τομέα αυτό και ειδικά στα φωτοβολταϊκά, με την προσωπική σφραγίδα του Υφυπουργού, δόθηκε το «πράσινο φως» για την ενασχόληση με προτεραιότητα, των κατ’επάγγελμα αγροτών στον τομέα. Το τεράστιο ενδιαφέρον των αγροτών επιβεβαιώνει την επιλογή αυτή. Άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες, του ΥΠΕΚΑ και της πολιτικής του ηγεσίας, έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των ημιυπαίθριων, την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης στις καμένες περιοχές, τις αναδασώσεις και τους δασικούς χάρτες, την αποτελεσματικότερη δασοπροστασία, την εφαρμογή της ανακύκλωσης, και πολλές άλλες.
Από την εφημερίδα "Πολιτεία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου