Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ



Συνέλευση των επαγγελματιών Αναψυχής και Εστίασης έγινε χθες  (Τετάρτη) το βράδυ στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο. Στην συνέλευση το παρόν έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΣΕΒΕ και αντικείμενο της ήταν η απαγόρευση του καπνίσματος που από 1ης Οκτωβρίου θα υλοποιηθεί πλέον με αυστηρότητα.
Ο εκπρόσωπος της ΓΕΣΕΒΕ είπε στους περίπου 50-60 επαγγελματίες του Αγρινίου που παραβρέθηκαν ότι καταβάλλονται προσπάθειες μετά από συναντήσεις της Συνομοσπονδίας με τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο να αναβληθεί η εφαρμογή του νόμου για μια διετία. Οι επαγγελματίες (ιδιοκτήτες Εστιατορίων, Μπαρ, Καφενείων, κ.λ.π.) εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι με την εφαρμογή του νόμου, θα  οδηγηθούν με μαθηματικό τρόπο, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους καθώς η πλειοψηφία της πελατείας τους είναι καπνιστές.
Ζήτησαν από τον εκπρόσωπο της ΓΕΣΕΒΕ να δοθεί αγώνας σε νομικό επίπεδο κατά του νόμου με βασικό επιχείρημα ότι παραβιάζει βασικές αρχές του Συντάγματος και ιδιαίτερα την ελευθερία της επιλογής.
Από την συνέλευση αυτή δημιουργήθηκαν και ερωτηματικά αλλά και έγιναν διάφορα ευτράπελα. Στα ερωτηματικά περιλαμβάνονταν το αυτονόητο ερώτημα των παρευρισκομένων για την μικρή συμμετοχή των Επαγγελματιών της πόλης. Από τους 450 περίπου επαγγελματίες του χώρου αυτού παραβρέθηκαν τελικά μόλις το 10%. Οι υπόλοιποι δεν πλήττονται αναρωτήθηκαν όλοι τους.
Στα ευτράπελα περιλαμβανόταν μια ανακοίνωση εκτός τόπου και χρόνου που έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κώστας  Μπόκας (τον γνωστό ιδιοκτήτη του τοπικού τηλεοπτικού Μονοπωλίου), ο οποίος είπε στους παρευρισκόμενους: «Στις εκλογές του Νοεμβρίου στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών συμμετέχουν πολλοί επαγγελματίες (ανέφερε μερικά ονόματα). Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να ψηφίσουμε μόνο επαγγελματίες».
Και το καρφί από κάτω. «Δηλαδή Κώστα, ακόμη και εάν είναι ΜΑΛΑΚΑΣ ο επαγγελματίας εμείς θα πρέπει να τον ψηφίσουμε;».
Ελα ντε…. Ετσι είναι Κώτσο μου…. Ετσι.

2 σχόλια:

  1. Το δικαίωμα του μη καπνιστή θα το υπερασπιστεί κάποιος σε αυτή την πόλη και σε αυτή τη χώρα?
    Αν ψηφιστούν δηλ.στις δημοτικές εκλογές οι επαγγελματίες θα χαρεί ο κ.Μπόκας και θα συνεχίσει να καπνίζει 4 πακέτα την ημέρα?
    Πάλι προσωπικό συμφέρον και μάλιστα τόσο ''εξαρτημένο''κύριε Μπόκα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AMA KATEBEI O MΠΟΚΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή