Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ


ΜΟΝΟ Ο ΘΕΣΤΙΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΤΡΙΧΩΝΙΟ
Γράψαμε σε άλλες αναρτήσεις για τον τρόπο με τον οποιο ο δήμαρχος Θεστιέων κατάφερε να πάρει την οριακή συμφωνία του δημοτικού του συμβουλίου για τον παρατριχώνιο δήμο. Ειναι και το μοναδικό συμβούλιο της ευρύτερης περιοχής του Αγρίνιου που έχει τέτοια απόφαση.
Το γίνεται όμως από τον Στράτο ως τη Μακρυνεία; Εχουμε και λέμε:
Οι δήμοι Αρακύνθου και Μακρυνείας έχουν κοινή απόφαση των συμβουλίων τους για δημιουργία ενιαίου δήμου Μακρυνείας, δεν θέλουν συνένωση με Θέρμο και συζητούν συνένωση σε ένα μεγαλύτερο σχήμα. Η πρόταση για δήμο Τριχωνίδας εκεί πήρε μια ψήφο!
Στο Αγγελόκααστρο είναι γνωστή η απόφαση για συνένωση με το Αγρίνιο. Ανάλογη απόφαση, για συνένωση μόνο με το Αγρίνιο, έχει πάρει και το δημοτικό συμβούλιο της Παραβόλας. Βόρεια, ο δήμος Παναιτωλικού, έχει επίσης απόφαση για συνένωση με το Αγρίνιο, όπως και ο δήμος Παρακαμπυλίων. Ανάλογη απόφαση πήρε και ο δήμος της Νεάπολης. Απομένει ο δήμος Στράτου, όπου παρά τις προσπάθειες του δημάρχου να αποφύγει δημοτικό συμβούλιο, υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και όλων των τοπικών διαμερισμάτων, το συμβούλιο θα γίνει και αναμένεται απόφαση υπέρ της συνένωσης με το Αγρίνιο, ενάντια στην "δήθεν απόφαση" της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΤΕΔΚ.
Τέλος το Θέρμο έχει ζητήσει την συνένωση με γειτονικά διαμερίσμστα άλλων δήμων, διαφορετικά την συνένωση με τους τρείς όμορους δήμους και με αδιαπραγμάτευτη έδρα το Θέρμο.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την απόφαση των κορυφαίων φορέων του νομού και της περιοχής, απορούμε πως η ΤΕΔΚ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου