Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΧΑΜΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΗΜΑ

ΣΤΙΣ 27 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Καζάνι που βράζει μοιάζει η περιοχή του Αγρινίου, αφού την Τρίτη έρχονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τον Καλλικράτη και ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει ένα ντόμινο αντιδράσεων και εντάσεων που δύσκολα θα εκτονωθεί. ΣΤΙς 27 Απριλίου, μέρα που γίνονται καΙ οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Στράτου, κάτω από την πίεση συμβούλων, προέδρων τοπικών συμβουλίων και κατοίκων που καταγγέλουν τον δήμαρχο Στράτου για τη μέχρι τώρα στάση του, θεωρώντας πως μέσα απο παρασκήνιο επιδιώκει τη συνένωση του δήμου με την Αμφιλοχία. Ο Μουρτζιάπης έχει αλλάξει άλλωστε μέχρι τα τώτα 2-3 φορές θέση για τον δήμο του, αλλά σε λίγα 24ωρα, θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει. Θεωρείται βέβαιο πως η συνεδρίαση αυτη θα είναι θυελλώδης.
Από την άλλη μεριά, στου δήμου Θεστιέων τα μέρη, τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά και το πρωί κατατέθηκε αίτημα για νέο δημοτικό συμβούλιο, που δύσκολα θα δεχτεί η πλειοψηφία που έχει κιόλας, όπως όλα δείχνουν χάσει την πλειοψηφία.
Ηρθε πάντως και η ώρα των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών. Αυτο φαίνεται από τα όσα συμβαίνουν. Ο κόσμος έχει σιχαθεί να βλέπει πως αποφασίζουν άλλοι γι'αυτον χωρίς αυτόν, σε κλειστές συσκέψεις και με γνώμονα όχι αναπτυξιακό αλλά την πολιτική επιδίωξη και επιβίωση του καθενός απίθανου που θέλει με αυτόν τον τρόπο να υποθηκεύσει το μέλλον ολόκληρων περιοχών. Ηρθε η ώρα λοιπόν ο κόσμος να ξυπνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου