Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗΣ…






ΑΛΛΟΙ «ΜΕΡΣΕΝΤΕ» ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ…



Την Κυριακή των Βαΐων, το «Βήμα» κυκλοφορεί με προσφορά ένα… «καλογηρικό τσελεμεντέ» και με συγγραφέα όχι όποιον κι όποιον, αλλά έναν «δικό μας» καλόγερο με όλη την έννοια της λέξης, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής της Τατάρνας, στα σύνορα της Ευρυτανίας με την Αιτωλοακαρνανία, τον αρχιμανδρίτη Δοσίθεο.
Οι συνταγές είναι από το βιβλίο του «καλογηρική μαγειρική» που έχει πραγματοποιήσει δεκαπέντε εκδόσεις μέχρι τώρα. Στις σελίδες υπάρχουν 102 επιλεγμένες συνταγές, με προϊόντα της γης, θαλασσινά και ψάρια, γραμμένες με χιούμορ και φαντασία.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Δοσίθεος έγινε πανελληνίως γνωστός το 2008, όταν πλέον είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου
Τότε λοιπόν έγινε γνωστό πως με ντεσκερέ του 1812 του Αλή Πασά που σώζεται στα Γενικά Αρχεία του Kράτους, η Αγία Τριάδα στο Αγρίνιο και επτά στρέμματα που την περιβάλλουν χαρακτηρίζονταν Μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας. Εξάλλου δικαστήρια της Ιεράς Συνόδου αποδίδουν αυτό το χώρο στο μοναστήρι. Όταν ανέλαβε ο σημερινός της ηγούμενος, ο αρχιμανδρίτης Δοσίθεος, τον επισκέφθηκαν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι από το Αγρίνιο και του υπενθύμισαν πως τα κτήματα τα μοναστηριακά, είναι σαν τα δημόσια, δεν υπάρχει χρησικτησία και τον κάλεσαν να διεκδικήσει δικαστικώς την περιοχή αυτή και να πάρει αποζημιώσεις.
"Εγώ κατάρες από χριστιανούς δεν μαζεύω" ήταν η απάντηση του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου