Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ


Tα προβλήματα του φοιτητόκοσμου του Αγρινίου είναι γνωστά, αλλά φαίνεται πως την στιγμή που έγινε και η αυτονόμηση μάλλον πολλαπλασιάζονται. Η πρυτανεία των Ιωαννίνων δείχνει πλέον ελάχιστο ενδιαφέρον και από την άλλη, κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με τη Διοικούσα, πότε θα συνεδριάσει και πότε θα αναλάβει ουσιαστικό ρόλο. Στο μεταξύ το συμπέρασμα που βγάζουν οι ίδιοι οι φοιτητές είναι πως με την αυτονόμηση το πράγματα είναι χειρότερα. Όπως μεταφέρουν με ανακοίνωση τους οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που λειτουργεί στη Νεάπολη, από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010 παρατηρείται έλλειψη διοικητικού προσωπικού όσον αφορά στην λειτουργία της γραμματείας , της βιβλιοθήκης που είναι ανοιχτή αλλά δεν εξυπηρετεί φοιτητές και την απουσία τεχνικού προσωπικού όσον αφορά στα εργαστήρια υπολογιστών και την λειτουργιά του server για την παροχή internet.
Επίσης, στην μετακίνηση φοιτητών τα προβλήματα με το ΚΤΕΛ Αγρινίου συνεχίζονται, καθώς δεν είναι αρκετά τα δρομολόγια ώστε να ανταποκριθούν επαρκώς στον αριθμό και το πρόγραμμα των φοιτητών του Τμήματος. Ένα από τα καίρια προβλήματα που απασχολούν τους φοιτητές είναι το κτηριακό. Τον Σεπτέμβριο λήγει η σύμβαση του κτηρίου που έχει το Πανεπιστήμιο με τον κ.Τσαπακίδη ( ιδιοκτήτη του κτηρίου).
Ο διαγωνισμός για το τρίτο κτήριο ο οποίος διεξήχθη πριν από τα Χριστούγεννα κατέστη άγονος και από τότε δεν έχει γίνει καμία κίνηση επίσημα δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση άλλου κτηρίου .
Άλλο ένα θέμα που προβληματίζει τη φοιτητική κοινότητα είναι η ανύπαρκτη υποδομή εστιών .Εστίες οι οποίες είναι απαραίτητες τουλάχιστον για τους φοιτητές που η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να πληρώνουν ενοίκια .
Τέλος, ενώ έχουν περάσει έξι συναπτά έτη λειτουργίας του Τμήματος οι απόφοιτοι αυτού δεν έχουν αποκτήσει ακόμη επαγγελματικά δικαιώματα και κατά συνέπεια δεν έχουν καμία επαγγελματική αποκατάσταση .
Ακούει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου