Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ


Το παράδειγμα του Αγρινίου, ακολουθούν, στο περίπου και οι άλλες δυο μεγάλες πόλεις του νομού, η Ναύπακτος και το Μεσολόγγι.
Στη Ναύπακτο, από την Δευτέρα, ισχύει κανονικά το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, μετά από μια εβδομάδα "προσαρμογής". Ευτυχώς εκει δεν έχουν Τζωρτζόπουλο.
Στην τρίτη πόλη του νομού και πρωτεύουσα, το Μεσολόγγι ο δήμαρχος προχώρησε σε μια γενναία απόφαση, στον "αποκλεισμό" των πεζοδρόμων από τα αυτοκίνητα. Ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά εαν στο Αγρίνιο οι παραβάσεις είναι ας πούμε η εξαίρεση που μας ενοχλεί, στο Μεσολόγγι ήταν ο κανόνας. Οι πεζόδρομοι ήταν κανονικοί δρόμοι όπου ο κάθε οδηγός διέρχονταν, παρκαριζε και γενικά έκανε ότι γούσταρε, χωρίς να ρωτά κανέναν. Η εικόνα αυτή δεν πήγαινε άλλο και ο Αναγνωστόπουλος με την ομάδα του προχώρησαν στην εφαρμογή μέτρου που αποδίδει. Μπήκαν κολωνάκια που αποτρέπουν κάθε διέλευση αυτοκινήτου. Τα κολωνάκια ανεβοκατεβαίνουν μόνο με... τηλεκοντρόλ, το οποίο εκτός από τον δήμο έχουν η πυροσβεστική, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. (Μηπως αυτό πρέπει να το δει και ο δήμος Αγρινίου;)
Όπως συμβαίνει παντού, υπάρχουν φυσικά και οι "απροσάρμοστοι", αφού πριν λίγες μέρες άγνωστοι έκοψαν κάποια κολωνάκια σε πεζόδρομο της πόλης! Τι να κάνουμε, η κάθε περιοχή έχει και τους μακάκες της.
Το μέτρο επικροτεί ακόμη και η "Αιχμή" που για όσους δεν ξέρουν, μιας και κομπάζει πως την διαβάζουν κάθε μέρα... 30 χιλιάδες άνθρωποι (σιγά ρε παιδιά, κόψτε κάτι) είναι καθημερινή εφημερίδα στην πρωτεύουσα που ασκεί κριτική ακόμη και στο... γένι του Αναγνωστόπουλου.
Η φωτογραφία, είναι από το blog του Μεσολογγίου, το Messolonghinews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου