Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πρώτη φορά… άνετος

        
sup-panai-olymp38Δεν έχει να χάσει τίποτα στο Καραϊσκάκης την Κυριακή ο Παναιτωλικός
Την τελευταία δεκαετία ο Παναιτωλικός έπαιξε ελάχιστους αγώνες χωρίς να έχει μεγάλη ανάγκη νίκης. Ειδικά από το 2008 και μετά, μέχρι την τελευταία αγωνιστική έπαιζε τα πάντα. Τι να πρωτοθυμηθούμε.
Το μπαράζ της Ν. Σμύρνης που πήρε στις καθυστερήσεις την άνοδο; Την πρώτη του χρονιά στη Β’ που έχασε στην ισοβαθμία τα Play-off; Την επόμενη που κέρδισε την άνοδο την προτελευταία και τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική; Πρόπερσι στην Super League που μέχρι το φινάλε προσπαθούσε να εξαντλήσει τις ελπίδες σωτηρίας; Και φυσικά πέρσι με το τελευταίο παιχνίδι των Play-off στο Βόλο που τσάκιζε καρδιές με την εξέλιξή του;
Και μέσα ή γύρω από την ομάδα και στις τάξεις των φιλάθλων, η αγωνία και η πίεση για το αποτέλεσμα ήταν μόνιμα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Έχει “ποτιστεί” η ομάδα με αυτά και αποτελεί διαρκές βίωμα για όλους. Μετά τη νίκη της Δευτέρας στο Ηράκλειο, ίσως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή, είναι το πρώτο στο οποίο ο Παναιτωλικός πάει… άνετος.
Δεν είναι επειδή έχει εξασφαλίσει το στόχο και τελείωσε η σεζόν από τώρα. Το αντίθετο. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και ο Παναιτωλικός καλείται να οριστικοποιήσει πρώτα απ’ όλα μαθηματικά την παραμονή του και στη συνέχεια να διεκδικήσει την κατάληψη της ψηλότερης δυνατής θέσης. Ίσως έως το τέλος των υποχρεώσεών του διατηρεί ελπίδες ακόμα και για τη συμμετοχή του στα Play-off.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό, πάει άνετος γιατί γνωρίζει πως δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα. Η διαφορά δυναμικότητας των ερυθρόλευκων με τις υπόλοιπες ομάδες είναι τεράστιες και δεν έχει πρόβλημα απέναντι σ’ εκείνες που θεωρητικά έχουν κοινό στόχο. Κανείς δεν ξεχνάει τη νίκη με 4-0 επί του δεύτερου της βαθμολογίας ΠΑΟΚ και όχι μόνο.
Ο Παναιτωλικός, άλλωστε, έχει βγάλει νωρίς την “υποχρέωση”, καθώς από τα μέσα Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη ομάδα που δεν έχασε από τον Ολυμπιακό και πέρασαν τέσσερις μήνες για να τον μιμηθεί πρόσφατα ο Ατρόμητος. Στα υπόλοιπα δεκαεννιά παιχνίδια τους (εντός και εκτός έδρας) οι Πειραιώτες κέρδισαν!
Τα ποσοστά είναι συντριπτικά υπέρ τους όταν αγωνίζονται στο «Γ. Καραϊσκάκης». Έδωσαν δέκα παιχνίδι και τα κέρδισαν όλα σκοράροντας 35 φορές. Σημειώνουν δηλαδή κατά μέσο όρο 3,5 γκολ σε κάθε αγώνα που δίνουν στο Φάληρο. Και έχουν δεχτεί μόλις τέσσερα. Σ’ αυτόν τον τομέα υπερτερεί ο Παναιτωλικός με 2 τέρματα παθητικό στην έδρα του.
Το να γνωρίσει την ήττα ο Παναιτωλικός την Κυριακή είναι το αναμενόμενο. Και ο ίδιος θα την ξεχάσει αμέσως και όλοι οι υπόλοιποι. Οτιδήποτε καλύτερο καταφέρει, θα είναι μεγάλο όφελος. Και με δεδομένο ότι η ισοπαλία ή πολύ περισσότερο η νίκη φαντάζουν απίθανα αποτελέσματα, εκείνο που πρωτίστως θέλει ο Παναιτωλικός ως εφικτό στόχο είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις στην αναμέτρηση με τον πρωταθλητή και αήττητο Ολυμπιακό.
Θα είναι μεγάλη επιτυχία να αποδείξει και σ’ αυτό το ματς τις δυνατότητές του, δίνοντας ταυτόχρονα συνέχεια στην πολύ καλή πορεία που διαγράφει, ειδικότερα δε στα παιχνίδια που έπαιξε τον Γενάρη. Όπου με τρεις νίκες (Παναθηναϊκό, Πανθρακικό, Εργοτέλη), έγινε μόνιμος κάτοικος της 6ης θέσης, ενώ νιώθει και αδικημένος, καθώς με βάση την απόδοσή του, θα μπορούσε να προσθέσει πόντους και από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
εφημεριδα «Συνειδηση»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου