Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Επαγγελματίες της περιοχής σε κοινό μέτωπο κατά των φορολογικών μέτρων

        
koi-epimelitirio-foreis-gia-prostima3
Σε ανοιχτό διάλογο κάλεσε απόψε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας τους φορείς της ευρύτερης περιοχής του νομού Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό την αναζήτηση κοινού τρόπου αντιμετώπισης των προστίμων που επιβάλλουν Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται από 1/01/2014 βάση του νέου φορολογικού συστήματος.
Στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, δεν υπήρξε μεγάλη προσέλευση, όχι τουλάχιστον η αναμενόμενη για ένα θέμα σαν και αυτό που απασχολεί τους περισσότερους επαγγελματίες.
koi-epimelitirio-foreis-gia-prostima2
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Π.Τσιχριτσής στην εισήγησή του μίλησε για «εξοντωτικά μέτρα, πολλές φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους». Ο ίδιος έκανε λόγο για πολιτική του ΔΝΤ να μειωθούν οι μικρές επιχειρήσεις «χωρίς να συνυπολογίζεται βέβαια η αύξηση του αριθμού των ανέργων, αφού για κάθε επιχείρηση που κλείνει τέσσερις άνθρωποι κατά μέσο όρο μένουν άνεργοι…».
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπάκτου κ. Σωτήρης Τσιλιγιάννης, μίλησε κι εκείνος για μέτρα εξοντωτικά και πρόστιμα τα οποία καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει. «Στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής βρήκαν πάτημα αυτά τα μέτρα. Θα πρέπει να υπάρξουν κινητοποιήσεις από κοινού με όλους τους φορείς. Ακόμη και οι λογιστές να κατεβάσουν τα μολύβια τους…»
«Είμαστε εδώ ώστε, μαζί με τους άλλους κλάδους, να αναλάβουμε δράσεις απέναντι στα σκληρά αυτά μέτρα. Είναι πολύ σημαντικό που το Επιμελητήριο για πρώτη φορά παίρνει μια τόσο σπουδαία πρωτοβουλία», σημείωσε από την πλευρά της η Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Χάιδω Παπαζήση.
Ο κ. Παναγιώτης Ζήσογλου, πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου μίλησε στη συνέχεια για τα πρόστιμα των διαδικαστικών παραβάσεων, κάνοντας λόγο για παραλογισμό και εξοντωτικά πρόστιμα ακόμη και όταν δεν πρόκειται κατ’ ουσία για παράβαση από πλευράς του επαγγελματία.
koi-epimelitirio-foreis-gia-prostima1
Για «βάναυσες ρυθμίσεις στον ήδη πληγωμένο κόσμο του εμπορίου» μίλησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου  κ. Παπαϊωάννου.
Οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθησαν στην αποψινή συζήτηση, θα προβούν σε ενημέρωση και των υπολοίπων φορέων που πλήττονται άμεσα, με σκοπό την συνυπογραφή ενός κοινού ψηφίσματος ενάντια στα νέα μέτρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου