Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κλειστή η Αγρινίου-Θέρμου, λόγω γάμων !



Εξοργισμένοι αναγνώστες επικοινώνησαν μαζί μας για τα όσα έγιναν το Σαββατόβραδο που μας πέρασε στην Παραβόλα. Στην εκκλησία του χωριού γίνονταν γάμος και προκλήθηκε μεγάλο κομφούζιο στην "εθνική οδό" Αγρινίου Θέρμου. Αυτοκίνητα καλεσμένων είχαν διπλοπαρκάρει μέσα στην Παραβόλα,στον έτσι κι αλλιώς στενό δρόμο, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί για σαράντα λεπτά περίπου. Η τροχαία άργησε πολύ να εμφανιστεί και η ταλαιπωρία για οδηγούς και επιβάτες ήταν άνευ προηγουμένου.
Ένας θεός ξέρει τι θα γίνονταν αν χρειάζονταν να περάσει κάποιο ασθενοφόρο, πυροσβεστική κλπ
Μήπως η τροχαία και η δημοτική αρχή πρέπει να επιληφθούν του θέματος, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει αυτή η κατάσταση;

3 σχόλια:

  1. Σωστός..Μας τα πρήξανε καλοκαιριάτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γκρίζες ζώνες διατρέχουν και την άλλη πολυδιαφημισμένη επένδυση, του Κατάρ στο «ενεργειακό κέντρο» του Αστακού.
    Η επένδυση υποτίθεται ότι θα φτάσει τα 3,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου, σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, θερμοκήπιο άλγης για βιοκαύσιμα και σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων. Το όφελος για το δημόσιο είναι ταμειακά μηδενικό, ενώ για τη δημόσια γη, τη Βιομηχανική Περιοχή που μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία, μόνον οι τράπεζες θα εισπράξουν 200 εκατ. ευρώ έναντι δανείων του προηγούμενου επενδυτή που «έκαψε» το έργο. Για την επένδυση χορηγήθηκαν με διαδικασίες εξπρές άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, κατά παρέκκλιση υπουργικής απόφασης για τις χρήσεις γης. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κοινοπραξία του Αστακού (στην οποία, πλην του Κατάρ συμμετέχουν λιβανέζικη αλλά και γερμανική εταιρία) απέκρυψε μια κρίσιμη λεπτομέρεια: η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα καίει όχι υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG), η αποθήκευση του οποίου θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας και έχει προκαλέσει πολύνεκρα ατυχήματα στο Μεξικό και στην Ιταλία. Το Κατάρ, φυσικά, ως μεγάλος παραγωγός του «επικίνδυνου» καυσίμου έχει κάθε λόγο να διοχετεύσει το προϊόν του και να πυκνώσει τις «βάσεις» του στην Ευρώπη. Λέγεται δε, ότι από το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα των 3,5 δισ. η μονάδα παραγωγής ρεύματος από πετρελαϊκό αέριο (με προορισμό κατά 70% την Ιταλία) είναι ίσως και το μόνο που το ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα τμήματα απλώς… διακοσμούν την επένδυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η τροχαια ηρθε αλλα δεν μπορουσε να κανει κατι, ευτυχως κινητοποιηθηκαν κάποιοι οδηγοι, αλλιως ακόμα εκει θα ημασταν. ΑΙΣΧΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή