Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Ξεκινά η ΑΜΦΙΓΑΛ αλλά...


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε., το οποίο και ενέταξε στο μέτρο 1.2.3. του Π.Α.Α 2007-2013 με προϋπολογισμό 8.740.000 ευρω.
Η ΕΑΣ Αγρινίου με ανακοίνωσή της λέει ότι… «…βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη της, τους κτηνοτρόφους του νομού μας και το σύνολο των πολιτών, ότι κινεί άμεσα τις διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο και αισιοδοξεί ότι σε ένα χρόνο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, ώστε το 2011 να παρέμβει στην αγορά και να αλλάξει τα δεδομένα, προς όφελος των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών. Η πραγματικά σπουδαία αυτή επένδυση στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο γάλα και τα παράγωγα προϊόντα του, ενισχύοντας ουσιαστικά το εισόδημα του κτηνοτρόφου και διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη του κλάδου.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία και τον υπηρεσιακό μηχανισμό του ΥΠΑΑΤ για την καλή συνεργασία και το ενδιαφέρον που υπέδειξαν, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια παρουσιάστηκαν και να εγκριθεί η επένδυση."
Δεν λέμε, εντάξει, αλλά μας προκαλούνται και κάποιες απορίες.
Ας πούμε πως θα γίνει ανταγωνιστική αυτή η επένδυση απέναντι στο ολιγοπώλιο; Θα αγοράζει ακριβότερο το γάλα και θα το πουλάει φθηνότερα στον καταναλωτή; Γιατί αμα περιμένεις από τον καταναλωτή του νομού να αγοράζει το γάλα πιο ακριβό επειδή είναι ντόπιο ή βιολογικό, σωθηκες...
Και αυτη η ΕΑΣ πως θα λειτουργήσει με τέτοια περίπλοκη και εξειδικευμένη υποδομή, εδώ ούτε τα σφαγεία δεν μπορούσε να λειτουργήσει και τα έδωσε...
Πιστεύω κάποια πράγματα να έχουν προβλεφθεί, αλλιώς...1 σχόλιο:

  1. Ρε παιδιά πέιτε κάτι στην ΕΑΣ!Αμφι-γαλ;Καλά ποιος αητός το βρήκε το όνομα;Δεν καταλαβαίνετε ότι όλα είναι η πρώτη εικόνα και ότι θα γελάσει το πανελλήνιο με τέτοιο όνομα;Μπορεί στο Αμφι-λοχία το αμφί να μην σημαίνει κάτι αλλά στο Αμφι-γαλ θα βγει σύνθημα για το πρώτο γάλα που σε κάνει...αμφί!Ξυπνάτε αδέρφια και σώστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή