Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Επιστολή Γιώργου Παπανδρέου προς Σταύρο Θεοδωράκη

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε σήμερα προς τον Επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρο Θεοδωράκη, την ακόλουθη επιστολή, την οποία κοινοποιεί και στην Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Φώφη Γεννηματά.

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2016
Προς
Τον Επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρο Θεοδωράκη
Κοινοποίηση
Πρόεδρο Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Φώφη Γεννηματά

Αγαπητέ Σταύρο,
Σε ευχαριστώ για την επιστολή σου, στην οποία περιλαμβάνονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, κάποια εκ των οποίων με βρίσκουν σύμφωνο.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εγώ, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.
Με βάση αυτήν τη στόχευση, συμμετέχουμε σε αυτόν το διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, που κύριος σκοπός του θα πρέπει να είναι, το εθνικό και κοινωνικό διακύβευμα:
«Πώς η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αντιμετωπίζοντας με παρρησία τα πραγματικά – όχι επίπλαστα, αίτιά της, ώστε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας σε στέρεες δημοκρατικές βάσεις».
Πιστεύω ακράδαντα ότι, είναι χρέος μας να προσδώσουμε προοδευτικό πρόσημο σε αυτό το εγχείρημα.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι επιτακτική, ειδικά σήμερα, που η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αντίστοιχη της ΝΔ να αντιμετωπίσει τα πραγματικά διακυβεύματα της χώρας και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού – όπως φάνηκε και από τη διακυβέρνησή της, έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία σε μια επικίνδυνη στασιμότητα, ακόμη και πόλωση.
Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σύντομα από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου