Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Και επίσημα εκτός μνημονίου η Κύπρος...

Κομισιόν: Και επίσημα εκτός μνημονίου η Κύπρος



Εκτός μνημονίου και επίσημα είναι πλέον η Κύπρος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για την επίτευξη τριών βασικών...
στόχων: τη σταθεροποίηση και μεταρρύθμιση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα, την εξασφάλιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. «

Χάρη στις προσπάθειες των κυπριακών αρχών να εφαρμόσουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη και επιτεύχθηκαν πολλά: η ανάπτυξη ακολουθεί πλέον ανοδική πορεία, επήλθε περαιτέρω επανόρθωση στο τραπεζικό σύστημα ενώ η δημοσιονομική κατάσταση παρουσίασε σημαντική βελτίωση», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις συνεχάρη την Κύπρο για τη «δέσμευσή της να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία και να αποκατασταθεί η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας».

«Η Κύπρος εφάρμοσε το πρόγραμμα με αποφασιστικότητα και θετικά αποτελέσματα: αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και μείωση της ανεργίας ενώ αναμένεται ότι η ανάπτυξη στη χώρα θα εξακολουθήσει να ενισχύεται κατά τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο αντιπρόεδρος Β. Ντομπρόβσκις.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, προσέθεσε: «Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Κύπρο, αλλά και για την Ευρώπη.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, η Κύπρος προχωρά πέρα από την οικονομική κρίση. Μέσω των προσπαθειών των Κυπρίων και με την υποστήριξη της ευρωπαϊκής και της διεθνούς κοινότητας, η κυπριακή οικονομία επανέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης και η χώρα βρίσκεται πλέον σε ισχυρότερη θέση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Κύπρος θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που απομένουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου