Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Βρήκε τις πέτρες του πάρκου η παράταξη Τραπεζιώτη

popetres-parko1
Καταγγελία – αναφορά, πρόσκληση και αίτημα διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας και αυτοψίας από την δημοτική παράταξη του Δημήτρη Τραπεζιώτη «Ανατροπή Τώρα»

Αναλυτικά:
Πριν πολύ καιρό ,έγκαιρα είχαμε επισημάνει ως παράταξη, με ανακοίνωση καιυπόμνημα προς στον Δήμο Αγρίνιου, την εγκατάλειψη του πάρκου. Συγκεκριμένα επισημάναμε τους κινδύνους που διατρέχει η περιουσία του Δήμου και ζητούσαμε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα .Πλην όμως, η αδιαφορία τού Δήμου οδήγησε στην απώλεια δύο προτομών της οικογένειας Παπαστράτου , στη σημαντική φθορά του δημοτικού αναψυκτηρίου και στην πλήρη εγκατάλειψη της φυτικής βλάστησης.  Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χάθηκαν και οι λαξευμένες πέτρες που ο εργολάβος είχε μαζέψει σε σωρό μπροστά στην εκκλησία του πάρκου. Σε ερωτήσεις της επιτροπής κατοίκων για την αναζωογόνηση του πάρκου γιατις πέτρες που χάθηκαν η απάντηση των αρμοδίων και της Δημοτικής Αρχής ήταν «δεν ξέρουμε ,θα το ερευνήσουμε και θα απαντήσουμε». Μετά από αρκετό διάστημα κοινοποιήθηκε στην παράταξή μας  ανώνυμη επιστολή με καταγγελία που αναφέρει ότι υπάλληλος του Δήμου έχει σε περιφραγμένο οικόπεδό του τις λαξευμένες πέτρες . Η ίδια επιστολή στάλθηκε και σε μέλος της προαναφερόμενης επιτροπής κατοίκων.
popetres-parko2Μετά από επιτόπιο έλεγχο και αυτοψία που κάναμε, διαπιστώσαμε πραγματικά ότι οι πέτρες απ τις λιθόκτιστες αναβαθμίδες του πάρκου βρίσκονται σε δύο σωρούς μέσα σε περιφραγμένη ιδιοκτησία (ιδιωτικός χώρος) στα όρια των κοινοτήτων Παναιτωλίου και Καινουργίου. Ανάμεσα στις λαξευμένες πέτρες είναι και τα τσιμεντένια τελειώματα που ήταν στις αναβαθμίδες του πάρκου. Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκονται οι πέτρες, είναι πριν φτάσουμε στο Καινούργιο, όπως κατευθυνόμαστε από Παναιτώλιο, στη διώρυγα (γεφυράκι) στρίβουμε αριστερά, στα είκοσι μέτρα στο δεξί μας χέρι.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ
ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο Αγρινίου να διατάξει προκαταρκτική έρευνα και να στείλει άμεσα, πριν οι πέτρες του πάρκου εξαφανιστούν, υπαλλήλους του Δήμου προκειμένου να βεβαιώσουν το γεγονός ότι οι πέτρες του πάρκου βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο και να ερευνήσει ποιος μετέφερε τις πέτρες στο χώρο αυτό, σε ποιον ανήκει ο ιδιωτικός χώρος και αν εμπλέκονται στην υπόθεση υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου.
ΚΑΛΟΥΜΕ το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ) Αγρινίου να προβεί σε επιτόπια αυτοψία, να καταγράψει το γεγονός μεταφοράς και ύπαρξης μέχρι και σήμερα των πετρών του πάρκου σε ιδιωτικό χώρο και σε περαιτέρω έρευνα για το αν οι πέτρες αυτές αφαιρέθηκαν παράνομα από την κατοχή του Δήμου Αγρινίου, με σκοπό την ιδιοποίησή τους,διότι εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο η πράξη αυτή συνιστά κλοπή που προβλέπεται και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα.
Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό  στο οποίο απεικονίζονται οι πέτρες και η ακριβής θέση του οικοπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου