Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πως κατανέμονται οι έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

        
po-perifereiako10-9-13-1Πλειοψηφικό στην β” κατανομή είναι το σύστημα κατανομής των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο με απόλυτη εύνοια στον συνδυασμό του νικητή. Έτσι αν και στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο κ. Κατσιφαρας πήρε 6 έδρες, απ τον δεύτερο γύρο παίρνει 25, για να έχει την πλειοψηφία των 31 εδρών στο 51μελές Περιφερειακό Συμβούλιο.........
Να θυμίσουμε πως στην πρώτη κατανομή, πέντε έδρες πήρε ο κ. Κατσανιώτης και με αυτές τελικά θα μείνει, τέσσερις έδρες ο κ. Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ), τρεις ο Θύμιος Σώκος, δύο το ΚΚΕ (Καραθανασόπουλος)  και η Χρυσή Αυγή (Ρήγας)  και από μία ο κ. Ζαφειρόπουλος, ο κ. Λαλλιώτης (ΑΝ.ΕΛ), ο κ. Κανέλης (Οικολόγοι) και ο κ. Δεσύλλας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Από την παράταξη Κατσιφάρα και από την Αιτωλοακαρνανία στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκλέγονται κατά πάσα πιθανότητα εννιά ή δέκα που είναι οι :
ΑΥΓΕΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΔΑΡΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΦΗ)
ΥΦΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΝΣΥ)
ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ (ΤΑΚΗΣ)
ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Από την παράταξη Κατσανιώτη Περιφερειακός Σύμβουλος εκλέγεται ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Φαρμάκης και πιθανότατα ο κ. Σύρμος. Ο κ. Κατσανιώτης θα πάρει την  έδρα του νομού όπου είχε το υψηλότερο ποσοστό, δηλαδή την Αιτωλοακαρνανία.
Από τις παρατάξεις Χατζηλάμπρου, Θ. Σώκου και Ρήγα ποιοί εκλέγονται δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.
Πιθανώς και οι τρεις αυτοί  συνδυασμοί να έχουν εκπρόσωπο από την Αιτωλ/νία.
Στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα συμμετέχουν δέκα  παρατάξεις από τις οκτώ που ήταν μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου