Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Η… πολιτική στάση του Κωστούλα

kostoulas
 

Πολιτική θέση πήρε πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας σε συνέντευξή του στο agrinioreport.com. Ο κ. Κωστούλας κατηγόρησε ευθέως τον Παύλο Μοσχολιό για την στάση του σε θέματα που αφορούσαν τον Παναιτωλικό, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μία προεκλογική επίθεση προς όφελος του νέου Δημάρχου, Γιώργου Παπαναστασίου. Κατακριτέο είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανέβηκε σε ένα (πολιτικό) άρμα, παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του ότι ο Παναιτωλικός δεν θ’ ανέβει σε κανένα…
Δεν είμαστε σε θέση, ούτε κι έχουμε διάθεση να κρίνουμε την επιλογή του Φώτη Κωστούλα να μην… ψηφίσει Μοσχολιό, αν και ΔΕΝ είναι δημότης Αγρινίου. Είχαμε πιστέψει στην υπόσχεσή του ότι ως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός δεν θα έπαιρνε θέση. Λέμε, απλά, ότι δεν τήρησε τον λόγο του.
Την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, ο Φώτης Κωστούλας παραχώρησε συνέντευξη στο agrinioreport.com, όπου δήλωσε χωρίς περιστροφές, ότι «εάν ήταν δημότης Αγρινίου, δεν θα ψήφιζε Μοσχολιό».
Όσο δίκιο και αν έχει απέναντι στον κ. Μοσχολιό, το μήνυμα του προέδρου της ΠΑΕ είχε σαφώς αποδέκτες τους φίλους του Παναιτωλικού. Ο κ. Κωστούλας επιχείρησε ουσιαστικά να επηρεάσει το πολιτικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής αξιοποιώντας προς ορισμένη κατεύθυνση τα αισθήματα της Παναιτωλικής οικογένειας.
Η δήλωση Κωστούλα μάλλον δεν άλλαξε και πολλά, όμως αυτό δεν μειώνει το επικοινωνιακό του λάθος. Η θέση που πήρε σ’ ένα τοπικό πολιτικό ζήτημα, εμβολίζει πάνω απ’ όλα την υπερκομματική υπόσταση της ομάδας που διοικεί και την οποία θα έπρεπε να προασπίζει. Πόσο μάλλον που ο ίδιος είχε αντιληφθεί αυτή την Ηθική Αρχή, την ονομάτισε προ πολλού με ακρίβεια και είχε υποσχεθεί τα αντίθετα απ’ αυτό που στο τέλος έκανε!
Ο πρόεδρος δεν περιορίστηκε στη δήλωση. Υπήρξε σχετική ανάρτηση ακόμη και στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ… Η διοίκηση της ομάδας προώθησε το post αυτό με sponsored διαφήμιση στο facebook… Γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ηγέτης της ΠΑΕ προγραμματισμένα και υπολογισμένα υπερέβη κατά πολύ τον ρόλο του.
Ο Φώτης Κωστούλας και ο Παναιτωλικός δικαίως ίσως έχουν παράπονα από τον Παύλο Μοσχολιό και την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Δεν είμαστε σε θέση να το κρίνουμε αυτό γιατί δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της γνωστής διαμάχης. Σημειώνουμε όμως μια ενέργεια, η οποία γίνεται αθέμιτη εξ αιτίας και μόνο της παράταιρης ώρας κι ενδεχομένως θα στερήσει από την ομάδα την ομοθυμία και την ομοψυχία που στο εξής χρειάζεται ως αναγκαία συνθήκη για την πορεία της στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.
Ίσως ο πρόεδρος να παρασύρθηκε από τη Σχολή Σκέψης που εκδηλώθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τις παρουσίες του Μπέου, του Μαρινάκη, του Μώραλη. Θα μπορούσε όμως να σκεφτεί ότι οι άνθρωποι αυτοί αφαιρούν από το ποδόσφαιρο το αθλητικό στοιχείο, για να προσθέσουν στη θέση του την πολιτική εκμετάλλευση του λαϊκού ερείσματος που δημιουργούν οι δημοφιλείς ομάδες τους. Πράξη που, μακροπρόθεσμα, μόνο ζημιά θα προκαλέσει στο άθλημα γενικά και στις ομάδες αυτές ειδικά.
Γιατί λοιπόν ακολούθησε τη λογική τους ο κ. Κωστούλας;
agriniovoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου