Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι του δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του Δήμου Aγρινίου. Αυτό φάνηκε να προκύπτει σήμερα από τη νέα συνέλευση που πραγματοποίησαν στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου .
Οι εργαζόμενοι δεν υποχωρούν απέναντι στον νόμο του Υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης για την διαθεσιμότητα- κινητικότητα ,αντιθέτως μάλιστα προτίθενται να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους ,παρά την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου για την καταγραφή των κενών οργανικών θέσεων στο Δημόσιο.
Ανάμεσα σε αυτά που προτάθηκαν ήταν και η κοινή συνέντευξη με άλλους φορείς ,η ανάρτηση πανό στην είσοδο του δημαρχείου καθώς και το να προγραμματιστεί πορεία των εργαζομένων σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Ακόμα αποφάσισαν συνέχιση της κατάληψης του γραφείου προσωπικού αλλά και σε άλλα δημοτικά κτήρια . Προτάθηκε εξάλλου και η καταγγελία των βουλευτών του νομού οι οποίοι ψήφισαν το μνημόνιο.Συζήτηση έγινε και για προειδοποιητική 48ωρη απεργία μέσα στην επόμενη βδομάδα ενώ αύριο θα γίνει και πάλι στάση εργασίας.
Παράληλα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κατά τη Γενική Συνέλευσή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι, αποφάσισε :
1. Συνέχιση της κατάληψης της Διεύθυνσης Διοικητικού- Οικονομικού για να μη δοθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν σε απόλυση υπαλλήλων.
2. Να ζητήσει την αποστολή έγγραφης εντολής του Περιφερειάρχη κ.Απόστολου Κατσιφάρα προς τους Διευθυντές Διοικητικού των Περιφερειακών Ενοτήτων να μη αποστείλουν προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οποιοδήποτε στοιχείο που θα χρησιμοποιηθεί για απολύσεις .
3. Να ζητήσει την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με σκοπό να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη και Αντιπρόεδρο στην Ένωση Περιφερειών κ.Απόστολο Κατσιφάρα να εισηγηθεί τη λήψη απόφασης του Δ.Σ της ΕΝ.ΠΕ. ότι στηρίζει έμπρακτα του αγώνα των εργαζομένων μη επιτρέποντας να γίνει καμιά απόλυση υπαλλήλου.
4. Να συνεχίσει και να συντονίσει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, με τους άλλους συλλόγους εργαζομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου